Vije-sti

Ovo su najemitiranije skladbe prve polovice 2020. godine

Ovo su najemitiranije skladbe prve polovice 2020. godine

Hrvatska diskografska udruga (HDU) i ove godine donosi top listu najemitiranijih singlova u prvoj polovici 2020. godine. Liste emitiranja kreiraju se u suradnji s 1playedom, monitoring sustavom koji uživo prati radijska emitiranja na više od 140 postaja diljem Hrvatske.

Među domaćim singlovima na listi emitiranja, broj 1 zauzela je pjesma „Ne daj na nas“ koja je plod izvanredne suradnje grupe Pavel i Tedija Spalata, u izdanju diskografske kuće Dallas Records. Autor glazbe i teksta je Aljoša Šerić koji je ovom prilikom poručio: Nevjerojatno je da je takva klasična "old skul" pjesma najemitiranija u prvoj polovici 2020., kad su mi iz Dallasa javili za vijest mislio sam kako se radi o grešci, siguran sam da je to tako najviše zbog Tedija, jer je njegovu muzikalnost i posebnost u izričaju teško pokvariti i lošijom pjesmom od naše. Hvala svim radijskim urednicima, lijepo je biti prvi, danas uživam u uspjehu, a sutra ću se opet vratiti u normalno stanje konstantne sumnje.

Radost je čuti da je pjesma "Ne daj na nas" proglašena kao najprisutnija na hrvatskim radio postajama. Hvala Pavelu, publici i medijima! -  dodao je Tedi Spalato. 

Na drugome mjestu domaće liste emitiranja smjestio se mladi izvođač, Marko Kutlić koji nezaustavljivo kroči glazbenom scenom i niže uspjehe. Pjesma „Samo nek' ona sretna je“ u izdanju Hit Recordsa jedna je od brojnih uspješnica s njegovog prvog albuma, „U kapi tvoje ljubavi“.
 
Jako sam počašćen i sretan što je moja pjesma Samo nek ona sretna je i pobjednica ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala uspjela pronaći put do srca publike, a i struke te došla na 2. mjesto polugodišnje top liste. Hvala svakome tko sluša moju glazbu i tko prepozanje rad i trud koji ulažem u svaku pjesmu - poručio je Marko Kutlić.

Treću poziciju među najemitiranijima zaslužila je grupa Vatra. Njihova pjesma „Sva naša ljeta“ u izdanju Dallas Recordsa, otkako je izašla krajem veljače ove godine, ne napušta domaći radijski eter.
 
Sva naša ljeta najavljuje naš 10.studijski album, a u pjesmi imam jedan stih koji kaže; ....”Zastanimo na trenutak....”, nisam niti slutio da će samo nekoliko dana po objavi pjesme stati čitav svijet i to ne samo na trenutak...Sva naša ljeta prizivaju dane bezbrižnosti, slobode i mladosti, moguće da je upravo zbog takvog ugođaja djelovala i pomalo terapeutski na slušatelje. U svakom slucaju zahvalni smo svim glazbenim urednicima koji su zavrtili pjesmu, kao i slušateljima koji su pjesmu dočekali raširenih ruku -  rekao je Ivan Dečak.

Cjelokupna lista emitiranja domaće glazbe u prvoj polovici 2020. godine nalazi se na poveznici.
 
Među stranim izdanjima u prvoj polovici 2020. godine u radijskom je eteru najpopularnija pjesma „Blinding Lights“ u izvedbi The Weekenda. Na drugoj i trećoj poziciji nalazi se pjevačica Dua Lipa, uz pjesmu „Don't Start Now“ na drugom mjestu i pjesmu „Physical“ na trećem mjestu. Polugodišnja lista emitiranja stranih snimaka dostupna je na poveznici.
 
Top-liste Hrvatske diskografske udruge jedine su službene, sveobuhvatne i točne liste radijskoga emitiranja te prodaje fizičkih izdanja albuma. Najnoviji podaci objavljuju se svakog tjedna na službenoj stranici www.top-lista.hr, centralnome mjestu na kojemu se, uz navedene, nalaze i top liste prodaje vinila, streaminga glazbe na servisu Deezer te mjesečne liste zabavnih hitova.
 
Svake godine u prosincu, Hrvatska diskografska udruga na temelju podataka prikupljenih u cijeloj godini niz godina dodjeljivala je i Godišnja priznanja HDU-a najuspješnijim izvođačima, a ove, 2020. godine, ova je svečanost prerasla u jedinstvene Top.HR Music Awards, održane u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade u Zagrebu. Nagrade su se dodijelile najuspješnijim izvođačima u kategorijama pjesme godine, muškog i ženskog te novog izvođača godine, grupe godine, najprodavanijeg domaćeg i stranog albuma godine, Deezer singla i Deezer izvođača godine te turneje godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni