Vije-sti

Planet of Zeus + Lord Drunkalot (ex BlackMonastery) ove nedjelje, 04.12. u KSET-u

Planet of Zeus + Lord Drunkalot (ex BlackMonastery) ove nedjelje, 04.12. u KSET-u

Miljenici grčkog heavyrocka, Planet of Zeus u nedjelju, 4. prosinca će uz podršku žestokog Lord Drunkalot (ex BlackMonastery) nastupiti u zagrebačkom KSET-u.

Planet of Zeus je heavyrock bend s južnjačkim prizvukom, koji dolazi iz sunčane Grčke, točnije iz Atene. Bend djeluje od 2000. godine i od tada su odradili bezbroj koncerata, uključujući nekoliko europskih turneja, a Monster Magnet, Brant Bjork, Clutch, Karma to Burn, Eyehategod i Church of Misery samo su neki od velikana s kojima su ovi žestoki Grci podijelili pozornicu. Na svojoj svojoj „Loyal To ThePack“ turneji, na kojoj predstavljaju istoimeni album, prolaze cijelu Europu i 4. prosinca staju i u KSET-u.

Svojim žestokim, iskrenim i dinamičnim nastupima osigurali su si jednu lojalnu i isto toliko žestoku publiku, koja nije ograničena Grčkim granicama. Nakon 5 uzastopnih Europskih turneja i više jakih festivala, Planet of Zeus su bili predgrupa Clutchu na njihovoj „Psychic Warfare" europskoj turneji 2015. godine.

S nekoliko godina starim pjesmama i novim basistom ostvarila se ideja starinskog, slobodoumnog, mračnog i bluzerskog heavy metala koji se krije iza imena Lord Drunkalot (ex BlakMonastery).

U novoj postavi te s bivšim bubnjarem odrađuju nekoliko svirki po Zagrebu i Rijeci uključujući i otvaranje za Jex Thoth, a u lipnju 2016. godine objavljuju album E.W.I.L. A.T.O.M. koji je, uz intervju, izašao na hvaljenoj američkoj underground stranici Doomed & Stoned.

Bend trenutno radi na pjesmama za novi album. Neke od njih, kao i stare hitove ćete moći čuti live.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni