Vije-sti

Playground Hustle objavile remiksirano izdanje svog albuma ''IGLE''

Playground Hustle objavile remiksirano izdanje svog albuma ''IGLE''

Elektronski rap duo Playground Hustle je krajem 2019. godine izbacio album ''IGLE'' koji je bio popraćen izvrsnim kritikama. Cure je oduvijek zanimalo kako bi zvučalo kada bi njihove pjesme došle u ruke drugih etabliranih glazbenika i poprimile potpuno novo ruho.

Na izdanju ''IGLE na igralištu vol. 1'' ostvarile su suradnju sa zapaženim imenima alternativne scene. Remiks prvog singla ''Nije me briga'' napravila je SUN U, nova nada domaće urbane scene. Zatim slijedi Dr.Obi, izvrsna producentska snaga dub svijeta kojeg na ovom izdanju možemo čuti u drugačijem ruhu. Sljedeću stvar radila je Pi, ludo zanimljiv projekt Ivane Picek koja je svojim remixom pokazala kako bi zvučale vile da rade glazbu. Porculanske lutke remixirale su Warrego Valles, slovenski producentski duo koji u svojim dj setovima i pjesmama pomiče granice eksperimentalne elektronske glazbe i ideje clubbinga. Na kraju slijedi pocket palma, dobro poznat duo na našim prostorima, novi  predstavnici retro synth zvuka 80ih koji na ovom EP-iju pokazuju kako žanrovski mogu svugdje zalutati i izvrsno se snaći.  

Svi remiksevi stvarani su u uvjetima potpune izolacije što im daje neku dodatnu težinu i ulazak u intimu svakog umjetnika. 

Cure najavljuju da nas na jesen čeka drugo izdanje remixiranih stvari s albuma s pregršt drugih  zanimljivih imenima s ovih prostora.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni