Vije-sti

Pogledajte novi spot grupe FOR!

Pogledajte novi spot grupe FOR!

"Mračne šume, močvare, jezivi podrumi, napuštene brvnare, krv po zidovima, poganski obredi, dva detektiva i tajanstveni manijak s mačetom iz najtamnijih kutaka ljudske podsvijesti koji vreba svoju žrtvu... Ovo nije sinopsis nove sezone američke serije "True detective", već motivi iz novog spota za pjesmu "Red" grupe FOR, u režiji redateljskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca. "Red" je njihov drugi spot s debitantskog albuma "The Sun Will Shine."

"Kada sam pisao pjesmu RED za glavni motiv sam uzeo priču o Crvenkapici i kao naslov odabrao crvenu boju strasti. Nakon toga redateljima smo dali slobodne ruke jer smo bili sigurni da će napraviti dobar posao, ali nadmašili su sva naša očekivanja. Savršeno su pogodili ugođaj pjesme tako da su umjesto klasičnog spota napravili kratki film", rekao je frontmen benda, Tomislav Malagurski.

Redateljima ovakva tematika nije strana s obzirom da su do sada zajedno uspješno surađivali na prvom hrvatskom film noiru "Iris" te prvom hrvatskom hororu "Zagorski specijalitet". U spotu glume i mladi ,perspektivni glumci: Tena Nemet Brankov, njen dečko Roko Sikavica i njihov prijatelj Paško Vukasović. Njih troje su se, ništa ne sluteći, našli u bizarnom ljubavnom trokutu punom mržnje, strasti, prezira i nasilja. Inspiriran južnjačkom gotikom, spot je pokušaj da se na lokacijama u okolici Zagreba pokuša uhvatiti atmosfera američkog Juga. Redatelji su spot zamislili kao noćnu moru sa svim poznatim elementima i "općim mjestima" južnjačkog horor-noira. Redatelji smatraju da im je ovo "krunsko djelo, da su u ovom spotu rekli sve što imaju na tu temu i nakon toga će se posvetiti mjuziklima i romantičnim komedijama."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni