Vije-sti

Porto Morto najavio ekskluzivan merch za novi singl

Porto Morto najavio ekskluzivan merch za novi singl "Čekam ih"

Porto Morto povodom još jednog Bandcamp Fridaya najavljuje ekskluzivan merch za novi singl "Čekam ih" kojeg su objavili prošlog petka.

Bend ovom prilikom radi limitiranu tiražu vinilnih singlica koje sadrže singl "Čekam ih" kojime su najavili treći studijski album "Portopop". Osim originalne verzije pjesme, na svega 50 tiskanih singlica će vjerni fanovi biti počašćeni i elektro remixom kojeg su momci iz benda radili s Lukom Čapetom (temporal body). Uz singlice moguće je prednaručiti i ekskluzivne "Čekam ih" majice koje je dizajnirao svima već poznat umjetnik blck-xcvi. 

Navedeni merch moguće je samo danas prednaručiti preko Porto Morto Bandcampa ili preko njihovih društvenih mreža do isteka zaliha. 

Podsjetimo, bend Porto Morto nakon sjajno prihvaćena prva dva studijska albuma otvara treće poglavlje novom pjesmom "Čekam ih"! Radi se o najavnom singlu njihova sljedećeg albuma, kojeg prati i odličan spot.

"‌Odlučili smo se za ovu numeru kao prvi najavni singl jer mislimo da stilski, sadržajno i estetički prilično dobro najavljuje zvuk novog albuma i nešto moderniju/pop-astiju produkciju, koju smo se trudili istražiti i inkorporirati u dosadašnji umjetnički izraz, ne bi li estetski postigli nama zanimljiv zvukovni prostor koji je negdje između performansa benda i kompjuterskog uprogramiravanja, a stilski između kakvog popa, trapa, funka, soula, diska... Mi to zovemo Portopop", poručio je Porto Morto. 

 

 

Autori pjesme su Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, miks potpisuju oni sami zajedno sa Iso Mikijem (KUKU$), a na masteringu im se pridružio i Hrvoje Nikšić (Kramasonik studio). Cijeli audio i video snimljen je u friško otvorenoj vlastitoj 'indiependent' produkciji samog benda koja nosi naziv studio 'Šećer', pod etiketom Jebotona.

Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme što se domaće glazbene scene tiče. Fantastično prihvaćen album "Portofon" (2019.), s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj“, priskrbio im je tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom i singlom najavljuju novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni