Vije-sti

Poslušajte prvi singl Kontraefekta -

Poslušajte prvi singl Kontraefekta - "Svjestan"

Kontraefekt je rock bend koji nam je izrodila poslijednjih godina glazbeno škrta Slavonija, barem kad su u pitanju autorski bendovi. Iz radionice ovih kreativaca izašao je prvi singl "Svjestan" i vrijedi naglasiti da iza svega što ćete vidjeti i čuti stoje sami članovi benda, tako da aranžman potpisuju Luka Gavran, Toni Štulić i Josip Grubišić. Kompoziciju su još davne 2008. osmislili Ante Matovinović i Slaven Šimić, a uz kompoziciju Slaven još potpisuje tekst, produkciju, fotografiju i dizajn.

 "Svjestan" je možda neobičan izbor pjesme za prvi singl ali to nam daje naslutiti da bend ni u budućnosti neće podlijegati trendovima i šablonama. Kako zvuče i o čemu točno pjevaju možete poslušati u samom videu. 

Kontraefekt je rock/blues/funk bend nastao 2015 godine.Bend čine Luka Gavran - el. gitara, Josip Grubišić - akustična gitara, Toni Štulić - bass gitara i Slaven Šimić - vokal i Mladen Mitrović- bubanj. Od početka se posvećuju autorskom radu. Bend uz autorske pjesme izvodi obrade domaćih pjesama na sebi svojstven način. Trenutno pripremaju svoj prvi EP koji su najavili singlom Svjestan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni