Vije-sti

"Pozivi u stranu" je debitantski album KOIKOI

Mr. Moonlee predstavlja prekrasan debitantski album 'Pozivi u stranu' beogradske indie-rock četvorke KOIKOI, koji je izašao 4. 6. 2021. na Moonlee Records u CD i digitalnom formatu. Vinilno izdanje je planirano za jesen.

KOIKOI će nas sa 'Pozivi u stranu' začarati transžanrovskim kombinovanjem autohtone muzičke tradicije i savremenih zapadnih trendova (svetsko a naše!). Njihov debitantski album donosi onu najprimamliviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vreme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije.

Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, savremena globalna etno psihedelija –, ali najbitnije je, da su ‘Pozivi u stranu' bez sumnje u regionu razred za sebe. Debitanski album KOIKOI je biser za sve, koji ste na vreme shvatili, da je napredni pop novi punk.
 
KOIKOI će svoj novi album uskoro krenuti promovirati i na koncertima:
24.6.2021 @ Ljubljana – Letni vrt Gala Hala (SI) - FB event
25.6.2021 @ Zagreb – Močvara (HR)
Više koncertnih datuma uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni