Vije-sti

PREMIJERA: Grgur Višić – „Na rubu granice normale“

PREMIJERA: Grgur Višić – „Na rubu granice normale“

„Na rubu granice normale“ prvi je singl s Grgurovog nadolazećeg albuma. Najavljuje, simbolizira i potvrđuje konkretan korak u profesionalne glazbene vode.

Nostalgičnom tematikom te mirnijim tonom budi ugođaj sjete i sjećanja na bolje, ljepše dane. Zvukom u prošlosti ali idejom u budućnosti, stvara čvrsta utjelovljenja te postavlja temelje za izgradnju konkretne priče, koja kako kaže Grgur, dolazi s kompletnim albumom. Punom parom je u izradi, sadržavat će osam pjesama koje prate Grgurov životni put od sretnog mladog momka, do početka odraslog života koji nosi more nesigurnosti.

Grgur Višić mladi je kantautor, odrastao u Puli ali živi i djeluje u Zagrebu. Od raznih uzora navodi mnoge velikane, no kako i sam kaže - svačiji cilj je stvoriti neki jedinstven izričaj. Cilj ovog albuma, koji počinje singlom „Na rubu granice normale“, upravo je stvaranje kompletne ideje o tome kakve su to pjesme Grgura Višića. Sve što nama ostaje je preslušati i stvoriti vlastiti dojam.

Spot je rađen Grgurovom vlastitom produkcijom uz pomoć nekolicine prijatelja. Snimljen je u Zagrebu što se jasno može zamijetiti i prati priču jednog mladog čovjeka u tranzitivnoj fazi životne metamorfoze, tj. drugim riječima samo sadrži lijepe scene.

Album je sniman u Purple Cat studiju u Zagrebu, uz divnu suradnju s glazbenikom i producentom Damirom Trkuljom – Šiljom. Plan objave albuma je rujan, a do tada nadamo se poslušati nekoliko singlova.  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni