Vije-sti

PREMIJERA: Mixed Up Mary -

PREMIJERA: Mixed Up Mary - "Moja bedra te pamte"

Video je nastao uz pomoć 30-ak prijatelja benda, s kojima su napravili dobar tulum

Hvaljena pop noire skupina Mixed Up Mary predstavlja videospot za svoj drugi po redu singl sa zamjećenog albuma prvijenca „Umolomni“. Svoju vizualnu priču ovom prigodom dobiva pjesma „Moja bedra te pamte“, a u spotu se uz frontwoman Anu Lovrenčić u glavnoj ulozi pojavljuje i naš svestrani čelist Stanislav Stanko Kovačić!

 

 

Svaka pjesma na albumu „Umolomni“ nosi priču o rastancima, a tako je i s pjesmom „Moja bedra te pamte“, koja je odabrana kao novi singl s ovog hvaljenog prvijenca. O samoj pjesmi Ana kratko otkriva: „Uh, protagonisti ove priče su se rastali užasno davno. Tako davno da su su se i fizički izmijenili, ali kemija, fizička privlačnost koju su osjetili dok samo stoje jedno kraj drugoga govori im da im se tijela još uvijek poznaju.“

Upravo tu priču prati i predstavljeni videospot, sniman na nekoliko različitih lokacija u Zagrebu i Velikoj Gorici, a zamišljen kao jedan dobar tulum dragih ljudi koji bi ionako zaružili u nekom klubu. Upravo stoga se u spotu pojavljuje i čitav niz dragih prijatelja benda, među kojima su Ivan Lajić, Ivan Grobenski, Ana Katulić, Franjo Janeš, Anita Pukanić, Petra Buterin..., kao i preostali članovi Mixed Up Mary benda – gitarist Erol Zejnilović i klavijaturist Davor Zanoški, dok se Konrad Lovrenčić pojavljuje u incognito ulozi.

Video su snimali Nevio Smajić i Mario Borščak, dok je montažu radio Konrad. Uređenje interijera zasluge su Irme Bašić, za make-up je brinula Iva Kovačević, dok se za Anin outfit pobrinula dizajnerica Paola Antičević.

O samom iskustvu snimanja spota, pjesmi, kao i nastupu koji skupina priprema 30. listopada u zagrebačkom Vinylu, otkriva nam idejna začetnica ove priče – Ana Lovrenčić.

Priznajem da je ovaj spot bio dosta ambiciozan pothvat za amatere poput nas. Snimali smo na tri lokacije, koordinirali tridesetak ljudi. Lijepo je bilo vidjeti kako se to radi. Nećemo to ponoviti. Ali bio je izuzetan osjećaj raditi s toliko nama dragih i pouzdanih ljudi.“ iskreno otkriva Ana i nastavlja: „Sve osobe koje se pojavljuju u spotu naši su prijatelji i kolege za koje sam znala da se na njih mogu osloniti, to je moj recept za svaki posao. Koordinirati toliko ljudi, a da nisi siguran hoće li odraditi svoj dio bio bi skok u bezdan.

Dio scena u videospotu donosi intimnu atmosferu glavnih protagonista u hotelskoj sobi, a upravo te trenutke Ana ističe kao iznimno zabavne: Nisam mogla očekivati da će upravo to snimanje u hotelu biti urnebesno zabavno! Naime, te „vruće“ scene umjesto Stanka snimao je Konrad. U jednom trenutku shvatili smo da nemamo adekvatnu odjeću za mog ljubavnika. I baš tada shvatila sam da su Stanko i Koni slične građe i da se mogu zamijeniti za odjeću. Taj dragocjeni trenutak gdje njih dvojica stoje u sobi u boksericama i čarapama, ne znaš koji se gluplje osjeća preda mnom, kamermanom i vlasnikom hotela koji je tu da bude siguran da cijela priča neće otići u neželjenom smjeru! Evo, to je nezabilježena scena po kojoj ću pamtiti spot!

A kako je već i istaknuto, objava videospota stiže neposredno prije nastupa skupine u zagrebačkom klubu Vinyl, 30. listopada, gdje će publika imati priliku pogledati ovaj novi spot i na platnu te upoznati cijelu ekipu koja je za njega zaslužna. U Vinylu smo nekako počeli i Vinylu se uvijek rado vraćamo. Svatko ima svoje rituale… - zaključuje Ana.

Podsjećamo, hvaljeni debitantski album „Umolomni“ skupina Mixed Up Mary objavila je u listopadu prošle godine. Izdanje donosi ukupno 11 autorskih pjesama, prožetih slikovitom lirikom i emotivnom glazbom Ane Lovrenčić, umotanih u produkciju Konrada Lovrenčića, a odsvirali su ga vrhunski glazbenici -  klavijaturist Davor Zanoški, gitarist Erol Zejnilović i bubnjar Silvio Bočić. Izdanje je dostupno za slušanje putem digitalnih glazbenih platformi diljem svijeta (u Hrvatskoj i regiji putem Deezera i Google Playa), a CD je dostupan u prodaji.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni