Vije-sti

Queens of the Stone Age singlom 'Emotion Sickness' najavili svoj dugoočekivani osmi studijski album

Queens of the Stone Age singlom 'Emotion Sickness' najavili svoj dugoočekivani osmi studijski album

“In Times New Roman...” je sirov, na trenutke brutalan i ne preporučuje se onima sa slabim srcem. Pa ipak, to je možda najljepši i definitivno najzahvalniji album u njihovoj epskoj diskografiji.

Najoštriji tekstovi osnivača Joshue Hommea do sada su podržani trenutno prepoznatljivim QOTSA zvučnim potpisom, proširenim i ukrašenim novim i neviđenim obratima u gotovo svakoj pjesmi. Uz njihov novi album vidimo da je ponekad potrebno pogledati ispod ožiljaka i krasta da bi se vidjela ljepota, a ponekad su kraste i ožiljci ljepota.

 Osjećajući se pomalo neumjesno i imajući poteškoća u pronalaženju glazbe s kojom bi se mogli poistovjetiti, članovi QOTSA-e učinili su ono što inače čine: “In Times New Roman...” zvuk je benda koji stvara glazbu koju njegovi članovi žele čuti, dok nama ostalima daje zvučni forum u kojem se okupljamo. "Svijet će nestati za mjesec ili dva", pjeva Homme, postavljajući pitanje: Što želiš učiniti s vremenom koje ti je preostalo? Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman i Jon Theodore možda nas neće moći spasiti, ali nam daju mjesto u kojem možemo izdržati.

Prvi singl s albuma “In Times New Roman…” pjesma je ‘Emotion Sickness’, koja slušatelje umotava u toplu deku patentiranih QOTSA hipnotičkih refrena i neobičnih ritmova — isprekidanih natruhama psihičke turbulencije. Proteklih nekoliko godina bilo je teško za sve i nije tajna da su članovi QOTSA-e pretrpjeli gubitke i slomljena srca. Ali tko se među nama nije suočio s nedavnim napadom (ili dva) emocionalne bolesti? Lyric video za ‘Emotion Sickness’ kojeg je kreirao filmaš, glazbenik i lutkar Liam Lynch, premijerno će biti prikazan sutra (12.05.) na YouTube kanalu QOTSA. Podsjetnik namjestite OVDJE

“In Times New Roman…” snimljen je i miksan u Hommeovom studiju Pink Duck, uz dodatne snimke iz Shangri-La studija. Producirali su ga Queens of the Stone Age, a miksao Mark Rankin. Album će biti dostupan na svim digitalnim platformama te na vinilu i CD-u 16. lipnja. Artwork i dvostruko LP preklopno pakiranje dizajnirao je njihov dugogodišnji suradnik Boneface. Vinilno izdanje bit će dostupano u crnoj, zelenoj, crvenoj, srebrnoj i plavoj boji, a svi formati dostupni su za predbilježbu ovdje

  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni