Vije-sti

Rizična skupina objavila prvi singl 'Kako me vidiš'

Rizična skupina objavila prvi singl 'Kako me vidiš'

Zagrebačka grupa Rizična skupina objavila je novi sing ‘Kako me vidiš’ uz prateći animirani video spot koji potpisuje sarajevski nagrađivani animator i strip crtač Berin Tuzlić.

Riječi pjesme Kako me vidiš su inspirirane raznim psihopatskim pričama u kojima smo bili, pa izišli, u onima u kojima nismo bili ali nas pokušavaju uvući, u onima koje gledamo iz daleka. Ponajviše smo inspirirani političkim situacijama u zemlji a onda i crkvenjacima.“, izjavljuje Nina Špoljarević, pjevačica Rizične skupine.

Crkvenjaci“, kako ih naziva, dio su i animiranog spota, posebno u segmentu jednog od gorućeg globalnog društvenog problema, a tako i domaćeg, a to je pedofilija iz crkvenih redova.

Mi smo pankeri koji vole stripove i realizam“, objašnjava Berin Tuzlić inspiraciju za video spot „Kako me vidiš“.

Berin i ja se znamo sa koncerta, gdje smo zajedno svirali, nastavili smo se družiti i kroz Berinov glazbeni projekt, u tome je bio i Rejhan Okanović. Pa mi se činilo najprirodnije nastaviti istu suradnju sada i za moj bend“, objašnjava Nina Špoljarević suradnju sa sarajevskim umjetnikom koji je poznat po radu u glazbenom one-man bandu Drumelody.

Rizična skupina je zagrebački bend koji nastaje 2014 spontanim druženjem prijatelja. Dogodilo se da spontano druženje preraste u stvaranje prvih autorskih pjesama. Od tada do danas bilo je dosta promjena u postavi. Bend je odradio i veći broj nastupa, Kad se grupi priključuje, Rejhan Okanović Regi, on postaje producent benda koji je skoro godinu dana preslagivao bend, a potom producirao i singl „Kako me vidiš“.

Singl je sniman i produciran u studiju Okanović u Sesvetama, a sudjelovali su: Nina Špoljarević – vokal, Nataša Radušić (Cinkuši) i Ivana Ganić (Le zbor) – prateći vokali, Mihovil Burek – gitara, Saša Bezuh – bas, Oton Ribić – bubnjevi, Barbara Vlainić- violina, Janko Franković- čelo i Dora Šimunić- viola.

 

 

Bend priprema album na kojem će svojim autorskim pjesmama opjevati razne rizične skupine društva. Ono što sljedeće najavljuju je pjesma čije riječi su pisale žene žrtve nasilja.

U trenutnoj postavi benda su: Nina – vokal, Sale – bas, Burek – gitara, Niskarasta Nina- orgulje i Hrc –bubanj.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni