Vije-sti

Rock Out u Močvari - benefit koncert uz odlične Cojones!

Rock Out u Močvari - benefit koncert uz odlične Cojones!

Maturalac u Grčku definitivno je vrhunac klasičarskog obrazovanja, ali nije to to ako ne ide cijela ekipa. Ovo je tvoja prilika da uz odličan koncert pomogneš učenicima i učenicama koji nisu u mogućnosti zajedno s ostalim maturantima uživati u suncu na obali Krete.

Sigurno se pitaš što ti dobivaš s tim… Pa, osim što si učinio dobro djelo taman prije školskih praznika, vjerujemo da ti jedan izlazak neće naškoditi. Žrtvuj se i zajedno s nama započni kraj mukotrpne školske godine.

"Rock Out" je nova verzija humanitarnog koncerta Klasične gimnazije, koji se od tradicionalnog "Rock In" koncerta razlikuje jedino po lokaciji.

I ove godine okupili smo mlade (i malo starije) bendove, koji će se pobrinuti da večer prođe u klasičarskom stilu.

ALDELFI (Zagreb)
Web: YouTube
Srednjoškolski bend koji ćine mlade nade; Jakov Peruško Rihtar (vokal), Vlado Peruško Rihtar (ritam gitara), Lovro Ohlhofer (solo gitara), Sandro Sušanj (bas), Dorian Scholz (bubnjevi).

HIPNO (Zagreb)
Aldelfi neće biit jedini srednjoškolci koji će nastupit tu večer. Jakša Perković (gitara, vokal), Jakov Gojmerac (bas, vokal), Danilo Dobrić (bubnjevi), okupljeni pod imenom Hipno također će biti zaduženi za zagrijavanje.

PEGLICA I KOMANDOS (Zagreb)
Web: Bandcamp
Momci iz JeboTona bili su produktivni te godinu dana nakon prvijenca "Kefter Gatha" i samo 2 mjeseca nakon izlaska live albuma "Sjeti se rokenrola, govorio je" u suradnji s Kramasonik studijom izdali novo izdanje na kojem imamo prilike čuti 4 pjesme koje odišu progresivnim i psihodeličnim utjecajima.

COJONES (Zagreb)
Web: cojonesband.com
Cojones je stoner-rock bend koji čvrsto stoji iza svog imena. Kvartet satkan od masivne energije, jake glasnoće i gitarističke eksplozije. Dolaze iz Zagreba, te preko deset godina hrabro koračaju regionalnim i europskim rock n' roll cestama.  

Koncert je realiziran u sklopu projekta Močvarni laboratorij i programa "Klasična u Močvari #3" u suradnji Udruženja za razvoj kulture "URK" i kluba Močvara s Klasičnom gimnazijom u Zagrebu, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna - ŠPUD Zagreb i UBU - Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica namijenjena su isključivo za učenički fond za potrebe organizacije maturalca u Klasičnoj gimnaziji.

Upad na koncert iznosi 20 kn.

Satnica:
20:00 vrata
21:00-21:30 Adelfi
21:40-22:10 Hipno
22:20-23:05 Peglica i Komandos
23:15-24:00 Cojones 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni