Vije-sti

Rodeo uoči nastpa na LIFT Festivalu:

Rodeo uoči nastpa na LIFT Festivalu: "Nema toliko treme, više je prisutna znatiželja!"

Koprivnički bend Rodeo nedavno je objavio debitnatski album "Many Ways Out" koji će premijerno izvesti u petak 24.11. u Tvornici kulture na LIFT Festivalu.

Nedavno ste objavili prvi album "Many Ways Out". Čestitamo! Kakvi su prvi dojmovi?

Dojmovi se još skupljaju. U ovom hrvatskom alternativnom glazbenom svemiru stvari se ne odvijaju uvijek brzo, tako da iz dana u dan dobivamo feedback i veselimo se svakoj reakciji i svakom novom slušatelju. Jako smo zadovoljni materijalom koji smo snimili i svakako mislimo da će odlično funkcionirati live, pred publikom.

Vaš zvuk prati i zanimljiva vizualna estetika, od covera albuma pa do spotova. Tko je za to zaslužan i koliko vam je taj segment važan?

Ilustraciju covera albuma radila je talentirana koprivnička umjetnica Hana Belobrk prema stvarnoj maski koja je djelo Marije Izabele Pavliše, a koju je ista napravila prema skici koju je osmislio Dejan Halusek (Deo). Deo je odgovoran za grafičko oblikovanje Lp-a dok je za video spotove zaslužan Dinko Šimac kojemu vjerujemo kad je u pitanju vizualni identitet i oživljavanje pjesama slikom.

Veoma nam je bitan taj vizualni segment, u bendu imamo tri grafička dizajnera, tako da svakako posvećujemo pažnju detaljima.

Kako bi u tri riječi opisali vašu glazbu nekome tko ju nikada nije čuo?

Many Ways Out.

Uskoro ćete nastupiti na LIFT festivalu u Tvornici kulture, to će ujedno biti i vaš prvi live nastup kao benda. Kako traju pripreme? Ima li treme?

Poziv da nastupamo na LIFT-u bio nam je odličan poticaj da se napokon okupimo, svi odjednom, na jednom mjestu, po prvi put.Nema toliko treme, više je prisutna znatiželja, napokon ćemo vidjeti kako glazba koju smo stvarali u studiju zvuči na velikom stageu i kako funkcionira u odnosu s publikom. To će nam svakako biti i poticaj za daljnje live nastupe, ali i za komponiranje i snimanje novog materijala.

Što publika može očekivati od RODEA live?

Pravi bendovski nastup (ima nas šest na stageu), malo mraka, malo sreće, malo nostalgije. Vidjet ćemo :)

Koji su planovi za bližu budućnost? Stižu li novi singlovi i nastupi?

Skice za nove pjesme negdje postoje, no trenutno se posvećujemo pjesmama koje smo već snimili. Nalazimo se na probama, vježbamo, družimo se i upoznajemo. Voljeli bismo i čim više svirati live jer smo shvatili da doista dobro funkcioniramo. Svaki član benda uz RODEO ima još i nekoliko svojih projekata tako da organizacija nastupa uvelike ovisi o balansiranju između tih drugih projekata i ovog našeg zajedničkog. U svakom slučaju, veselimo se budućnosti :)

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni