Vije-sti

Sara Renar otkrila sve detalje novog albuma

Sara Renar otkrila sve detalje novog albuma "Šuti i pjevaj" koji simbolično izlazi na Dan žena

Puno je razloga da novi studijski album Sare Renar, "Šuti i pjevaj", bude objavljen 8. ožujka - Dan žena, njezin rođendan i godina dana od prvog singla, istoimenog "Šuti i pjevaj".

Nastao na prijelazu između "starog normalnog" i "novog normalnog", "Šuti i pjevaj" je ujedno njezino najoptimističnije i najmračnije izdanje. Kroz devet vrlo različitih pjesama albuma, u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja, isprepliću se teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa.


Ovo svakako nije album koji se želi pod svaku cijenu svidjeti, često progovara vrlo eksplicitno i ne podilazi slušatelju. Međutim ovo je ujedno album gdje se možda najviše i najranjivije otvaram do sada. Od prvog singla do danas naši su životi doživjeli tektonske pomake i htjela sam napraviti album koji i zvučno i lirički obuhvaća to ludilo, strah i nadu - rekla je Sara Renar uoči izlaska albuma koji će prvotno biti ekskluzivno objavljen na streaming servisima 8.3., a potom 2. travnja i na CD-u

8.3. kreću prednarudžbe CD-a putem webshopa Croatia Recordsa i prvih 20 kupaca dobit će potpisani primjerak albuma.

"Šuti i pjevaj" osim Sare Renar stvarali su i njezini brojni suradnici, od onih stalnih - Konrada Mulvaja, Zdeslava Klarića, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića - do gostujućih glazbenika - Nenada Sinkauza, Nenada Kovačića, Ivana Grobenskog, Marka Lucijana Hraščaneca, Hrvoja Štefanića, Luke Čapete, Igora Pavlice i Miloša Vojvodića, rap dua Playground Hustle, kao i gostujućih kantautorica na naslovnoj pjesmi. Glazbu i tekstove svih pjesama potpisuje Sara, a konačnu produkciju albuma Tonota (Ivona Eterović).

Naslovnu fotografiju potpisuje Marina Uzelac, ujedno i autorica serije korespondirajućih fotografija uz pjesme. Sven Sorić autor je vizualnog identiteta, a drugo uho s naslovne fotografije pripada glumici Klari Mucci.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni