Vije-sti

Sara Renar - promocija novog albuma u Tvornici kulture

Sara Renar - promocija novog albuma u Tvornici kulture

Nagrađivana kantautorica Sara Renar svoj prvi konceptualni album "Gdje povlačiš crtu?" zagrebačkoj publici predstavit će u srijedu, 7. veljače, u Tvornici Kulture.

Album je nastao kao nastavak glazbeno-scenskog performansa koji je bio dio Međunarodnog dana umjetnosti. Izravnim prijenosom Sarinog nastupa na Trećem programu HR-a iz Vintage Industrial Bara 17. siječnja 2017. Zagreb se uključio u obilježavanje Međunarodnog dana umjetnosti. Nakon toga uslijedilo je niz izvedbi,  te je projekt izdan na vinilu točno godinu dana nakon prve izvedbe.

Zašto na vinilu, Sara objašnjava: Ovaj album zahtijeva vašu pažnju. Zato i odluka da se izdaje baš na vinilu - mediju koji čini upravo suprotno od beskonačne playliste nekog streaming servisa - ne svodi glazbu na pozadinske zvukove, nego vas tjera da je aktivno slušate.

Sara i njeni stalni suradnici Zdeslav Klarić i Konrad Mulvaj kao i glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan čekaju Vas iduće srijede, 7.2., u Velikom pogonu Tvornice Kulture.

Dođite u Tvornicu i propitajte vlastite crte. – poručuje Sara.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni