Vije-sti

Sassja objavila spot za singl

Sassja objavila spot za singl "Jemen"

" …Dobri i loši, znaš da ne gledam zastave, ako nisi čiste naravi, nema dalje rasprave...naš i njihov, ničiji, takve priče ljude rastave pa prave naprave za borbe i ratove…"

Nakon tri singla s albuma " Taktički praktično"  , od kojih " Clash"  i " Etikete"  zajedno broje preko 2 milijuna pogleda na YouTube-u, Sassja predstavlja spot za četvrti službeni singl " Jemen" .  

Kako i sama kaže, "Jemen"  je jedna prekrasna i emotivna pjesma, njoj jedna od najdražih s albuma. Za lansiranje singla čekao se pravi video spot koji bi dodatno dočarao temu pjesme s dubokom porukom o čovjeku i njegovom odnosu na svijet oko sebe i prema sebi. Moćna priroda u spotu podsjeća nas na to koliko smo mali i koliko vapimo za balansom koji je još uvijek najsnažniji u odnosu na sve što je čovjek stvorio, a čovječanstvo podcjenjuje.

Snaga koju nosi ovaj singl u kombinaciji s video spotom, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Tema Jemena je tema koja me najviše boli i o kojoj ću sigurno još pisati. Utrošili smo mnogo vremena da uskladimo muziku s energijom i pričom koju tekst nosi pa mi je zbog toga možda ova pjesma tako prirasla srcu. Puno je mržnje na sve strane, svatko se koprca kako najbolje zna, često ne gledajući oko sebe. Treba vidjeti i tuđu borbu, priznati je, shvatiti da nisi ti jedini koji treba pomoć. Kantriman mi je slao instrumentale koji su se zvali po gradovima, državama, pokrajinama iz cijelog svijeta. Takve instrumentale i danas šalje. Jedan od njih se zvao Jemen pa smo tako ostavili i naziv pjesme. Nije bitno koji je dio svijeta, tekst opisuje skoro svaki čošak planete.  – izjavila je Sassja.

Kao i na ostalim pjesmama s albuma, muziku za " Jemen"  radio je Kantriman. Redatelj spot je David Bole, a sniman je u Ljubljani.

Prošli četvrtak, Sassja je još jednom posjetila Sloveniju, prilikom gostovanja na festivalu MENT Ljubljana. Uskoro dolazi i u Zadar gdje će  20.veljače nastupiti u Maraschinu, a nakon toga posjetit će i Zagreb obzirom da je nedavno najavljena kao predgrupa Elementalu na njihovom velikom koncertu u Domu sportova 5. ožujka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni