Vije-sti

Ska'n'dub rockeri The Talks u sklopu europske turneje u Zagrebu i Rijeci 23. i 24. 10.

Ska'n'dub rockeri The Talks u sklopu europske turneje u Zagrebu i Rijeci 23. i 24. 10.

The Talks @ Fonnefeesten 2014

U sklopu svoje europske turneje u četvrtak, 23. listopada, zagrebački klub Akc Attack ugostit će britanski ska'n'rock bend The Talks, dok će 24. listopada isti bend zasvirati u riječkom Palachu.


Britanski kritičari opisuju ih kao zarazni 2TONE zvuk Specialsa s punk prizvukom Rancida, u maniri britanskih "modsa". Prošle godine izdali su EP Westsinister na kojem se nalazi i singl „Can Stand The Rain“ na kojem je gostovao legendarni Neville Staple iz The Specials. 2014. izdali su dva hit singla "Don't Look Behind You" i "Radio" s nadolazećeg albuma Commoners, Peers, Drunks and Thieves, na kojem koketiraju i ubacuju dub i jungle elemente. The Talks su ovog ljeta svirali na poznatim festivalima poput Rebellion i Mighty Sounds, a kvalitetu benda prepoznao je i BBC radio gdje su svoje pjesme izvodili uživo u sklopu emisije BBC Introducing.


Za zagrijavanje u zagrebu kao predgrupe zaduženi su bendovi SKRETNIČARI (ZG) sa svojim Oi! street punkom, te DEAD NECK iz Britanije sa svojim melody hardcore repertoarom.  Nakon i između bendova atmosferu će grijati dj program sa raznim ska hitovima.

Ulaz je besplatan, a klub je otvoren od 21:00, dok koncert počinje u 21:30.


U Palachu će kao predgrupa nastupiti već dobropoznati riječki osmeročlani ska - reggae kolektiv Officer Down, koji djeluje na sceni već osam godina, a ove godine izbacio je album imena Mau Mau. Album sadrži devet novih pjesama, a sve ćete ih moći čuti uživo na pozornici Palacha. Karte po 20kn se mogu nabaviti na šankovima Palacha i Beertije ili online na web stranici entrio.hr. http://youtu.be/yAC38KupW50

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni