Vije-sti

Svemirko predstavio album prvijenac

Svemirko predstavio album prvijenac "Vanilija" na VHS-u

Glazbena etiketa više manje zauvijek u subotu 1. 4. 2017. u Galeriji Miroslav Kraljević pred brojnim je uzvanicima u formi performansa predstavila svoje prvo fizičko izdanje. Radi se o kritički cijenjenom debitantskom albumu "Vanilija" koji potpisuje Svemirko iza kojeg se krije glazbenik i producent Marko Vuković.

Kako bi se iskoristila potpuna mogućnost VHS medija, na ovom se izdanju osim audio zapisa nalazi i video materijal koji prikladno prati glazbu, a album osim već objavljenih devet pjesama sadrži i dvije bonus pjesme, singlove "Zbogom proleteri" i "Noćni pokreti" koji se nisu pronašli na digitalnom izdanju objavljenom 27.1.2017.

Album je objavljen kao nosač zvuka i pokretne slike na VHS mediju u limitiranoj nakladi od unikatnih 60 komada koje su osnivači etikete proizveli u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a VHS kazete dostupne su putem Svemirkove Bandcamp stranice po cijeni od 49,99 kn plus troškovi poštarine.

Marko Vuković, autor izdanja i suosnivač etikete više manje zauvijek, objašnjava što se krije iza objave albuma na VHS mediju: "VHS je zgodan mediji za objavljivanje jer je za razliku od ploče ili audio kazete sposoban prenijeti i pokretnu sliku. Želio sam da ljudi dožive album i osjetilom vida, stoga smo kao vizualni podražaj sastavili jedan iznimno zanimljiv video uradak."

Foto: Predstavljanje VHS-a "Vanilija", credit: Denis Komljenović

"Vanilija" će se od 7. 4. 2017. pa nadalje moći u cijelosti slušati i gledati na Youtube kanalu etikete više manje zauvijek, a sam video materijal potpisuju: Miroslav Lesjak (režija), Ivana Emily Škoro (snimateljica), Filip Meštrović (montaža), Bojan Bojko (producent) i Sanja Marija Fligić (pomoćna menadžerica lokacije). 

Galerija Miroslav Kraljević nezavisna je i neprofitna platforma i prostor za suvremenu umjetnost posvećena poticanju, istraživanju, predstavljanju i dokumentiranju suvremenih umjetničkih i intelektualne praksi koje analitički i kritički propituju sadašnjost, osobito odnose politike i estetike.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni