Vije-sti

Svijetski priznat Led Zeppelin tribute stiže u Tvornicu

Svijetski priznat Led Zeppelin tribute stiže u Tvornicu

Najbolji svjetski Led Zeppelin tribute show uz tribute band Letz Zep iz Llondona, za koje je i sam Robert Plant izjavio: "otišao sam na koncert i tamo vidio sam sebe!", dolazi u subotu 08. travnja u zagrebačku Tvornicu kulture

Nakon fantastičnih The Doors Alive, MH Concerts dovode još jedan show posvećen velikanima rock'n'rolla, ovoga puta jednoj od najvećih i najbitnijih rock grupa svih vremena, Led Zeppelin. Direktno iz Londona dolazi najbolji Led Zeppelin tribute band Letz Zep za koje je i sam Robert Plant nakon odgledanog koncerta oduševljeno izjavio: "Otišao sam na koncert i tamo vidio – sam sebe!"
Pored Planta je tu cijeli niz pozitivnih kritika pa su tako svoje oduševljenje u poznatom glazbenom magazinu Kerrang iskazali Jimmy Page, Ozzy Osbourne, Steve Winwood te Janick Gers (Iron Maiden) koji je izjavio: "Ovo je bolje nego okupljanje Led Zeppelina"! BBC je Letz Zep proglasio za definitivno najbolju Led Zeppelin tribute grupu, a Ozzy Osbourne izjavio: "Hej, čovječe, ovo je stvarno ... dobar glas. Moraš biti na ...heliju kako bi pjevao tako visoko."

Letz Zep pored odlične i autentične svirke koja se temelji na najboljim danima Led Zeppelina iz zlatnog doba rock'n'rolla sedamdesetih godina prošlog stoljeća, imaju i autentičan image i instrumenta na kakvima su svirali Led Zeppelin što upotpunjuje i tvori doživljaj u cjelinu. Na svom repertoaru koji broji više od pedeset pjesama izvode presjek hitova iz svih perioda grupe Led Zeppelin pa su tako na repertoaru žešće pjesme poput "Immigrant Song", "Black Dog",  "Rock and Roll", "Whole Lotta Love", "Communication Breakdown", preko akustičnih pjesama "Gallows Pole" i "Babe I’m Going to Leave You", do složenijih melodija poput "Kashmir" i definitivno najvećeg hita "Stairway to Heaven", pjesme koja je uvrštena među najpopularnije rock pjesme svih vremena.

Letz Zep pored klubova i koncertnih dvorana, koje uredno pune, nastupaju i na velikim festivalima, pa su tako nastupili i na najvećem metal festivalu na svijetu, njemačkom Wakenu čija je snimka objavljena na DVD-u i što je definitivno garancija za njihovu kvalitetu.

Led Zeppelin su osnovani 1968. godine u Londonu. Grupu su činili gitarist Jimmy Page, pjevač Robert Plant, basist i klavijaturist John Paul Jones i bubnjar John Bonham. S oko 300 milijuna prodanih albuma, jedan su od komercijalno najuspješnijih i najpopularnijih rock sastava u povijesti. Teški zvuk gitara ukorijenjen na bluesu i psihodeliji na njihovim ranijim albumima priskrbio im je i status pionira heavy metala, iako je njihov jedinstveni stil proizašao iz širokog spektra glazbenih utjecaja, uključujući i folk. Od kraja 60-ih i tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća Led Zeppelin su bili najveća svjetska koncertna atrakcija, izvodeći stotine rekordno rasprodanih koncerata na najvećim stadionima i dvoranama diljem svijeta. Grupa je prestala postojati 1980. godine nakon tragične smrti bubnjara Johna Bonhama. U idućim dekadama preostali članovi su u nekoliko navrata imali jednokratna okupljanja (najpoznatije ono iz 2007. u Londonu bilo je humanitarnog karaktera), no do konačnog 'reuniona' i turneje nikad nije došlo. Godine 1995. primljeni su u Rock 'n' Roll kuću slavnih.
 
Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice je 99 kn za prvih sto ulaznica samo preko Eventim sustava, zatim će ulaznice koštati 130 kn u pretprodaji i 150 kn na dan koncerta. Pored toga će u prodaji biti i posebne VIP ulaznice s kojima će posjetitelji moći ovaj spektakl promatrati sa sjedećih mjesta VIP balkona gdje će biti šank i konobari samo za njih. Cijena VIP ulaznica iznosi 230 kn u pretprodaji, te 250 kn na dan koncerta (VIP ulaznice su limitirane su na 70 komada i mogu se kupiti samo preko Eventim sustava). Ostala pretprodajna mjesta; Zagreb; Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Tratinska 47, Rijeka; Dallas Music Shop – Splitska 2a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni