Vije-sti

Svjetske zvijezde u zagrebačkoj Areni

Svjetske zvijezde u zagrebačkoj Areni

Mjesece pred nama obilježit će nastupi Sare Brightman, Roda Stewarta, Andree Bocellija i Andre Rieua, koji će pokazati zašto već desetljećima suvereno vladaju svjetskom scenom.

Odlična glazba uvijek je s lakoćom pronalazila put do svojih poklonika, a mjesto sve češće pronalazi i u zagrebačkoj Areni. Prema načelu „za svakoga ponešto“, nadolazeća zima i proljeće sljedeće godine donose nam nastupe glazbenih divova koje uistinu nije potrebno posebno predstavljati jer njihova glazba i vjerna publika govore za njih.

Glazbena čarolija tako započinje 21. prosinca veličanstvenim sopranom međunarodno priznate dive Sare Brightman, koja će u Zagrebu nastupiti u sklopu turneje Royal Christmas Gala uz zbor Gregorian, tenora Maria Frangoulisa i mlade nade svjetske scene Narcisa i Fernanda Varelu. Romantična veljača odzvanjat će u ritmovima superzvijezde Sir Roda Stewarta, koji je premijeru pred zagrebačkom publikom nesumnjivo shvatio vrlo ozbiljno i najavio nastup za pamćenje, a uz njegov odličan smisao za humor i neponovljiv stil ne treba sumnjati da nas 2. veljače očekuje vrhunski glazbeni doživljaj.

U jednako romantičnom duhu dočekat ćemo i 10. ožujak, kada će prisutne dame moći uživati u veličanstvenoj izvedbi Andree Bocellija. Iako iskusan veteran pred hrvatskom publikom Bocelli ništa ne prepušta slučaju, stoga ne treba čuditi da je ime ovog talijanskog tenora jamstvo glazbenog događanja koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje klasične glazbe. Kao šećer na kraju našao se megapopularni dirigent i virtuoz na violini Andre Rieu i njegov Johann Strauss Orchestra, koji su poneseni odličnim reakcijama nakon ovogodišnjeg prvog nastupa u Hrvatskoj najavili ponovni dolazak u Zagreb 19. svibnja.

Zadovoljstvo glazbenim poslasticama koje nas očekuju ne krije ni organizator najavljenih nastupa u zagrebačkoj Areni „Star produkcija“, „krivac“ za odličnu koncertnu sezonu pred nama: Nema medija koji više povezuje i oduševljava od glazbe, stoga se iznimno veselimo ovim nastupima. Od Božića sa Sarom Brightman, Valentinova s Rodom Stewartom i Dana žena s Andreom Bocellijem, nastojali smo da svaki veliki praznik bude dostojno obilježen, dok nam Andre Rieu donosi odličan uvod u ljetne mjesece. – poručio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za najavljene nastupe već su u prodaji, a mogu se kupiti u sustavu Eventim ili na svim Eventim prodajnim mjestima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni