Vije-sti

Synth pop senzacija pocket palma neodoljivim singlom i spotom

photo: pocket palma, credit: Benjamin Strike

Synth pop senzacija pocket palma neodoljivim singlom i spotom "daleki poljupci" najavljuje novi album

Ljubav na daljinu u očaravajućoj glazbenoj priči.

Synth pop duo pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) eponimnim debitantskim albumom objavljenim u prosincu 2019. godine, osvojio je slušatelje i kritičare, "zaradio" brojna priznanja i nominacije te se istaknuo kao jedno od vodećih mladih glazbenih imena domaće scene.

Na veselje brojnih obožavatelja, ovaj kreativni duo predstavlja novi singl "daleki poljupci" s kojim ujedno i najavljuju novi studijski uradak.
 
"Ova pjesma nastala je krajem ljeta prošle godine pod utjecajem cijele korona krize i govori o usamljenosti i udaljenosti. Radi se o Anjinoj autobiografskoj priči, ali u ovo doba kad smo svi nekako odvojeniji nego inače, mislimo da će se dosta ljudi moći povezati s njom.", o inspiraciji iza pjesme ispričali su Anja i Luka.

Raznovrstan glazbeni ukus kreativnog dvojca utjecao je na svjež zvuk novog singla:

"Glazba je malo drugačija od onog što ste navikli čuti od pocket palme, nastala je dosta pod utjecajem Princea i Janet Jackson, ali i nešto novijih izvođača kao što su Duett i Yatte.". 

Pjesmu "daleki poljupci" prati i neodoljivi video spot snimljen u prekrasnom stanu u zagrebačkoj Radićevoj ulici, a koji je režirao talentirani fotograf i snimatelj Benjamin Strike:

"Ovo je drugi spot koji sam radio za pocket palmu i mogu reći da smo sad već jako dobro uigrani tim. Luka i Anja mi daju dosta odriješene ruke oko svega, pristanu na gotovo svaku ideju koje se sjetim i jako sam sretan što se uz njih i ja mogu razvijati kao redatelj spotova. Mislim da smo videom uspjeli dočarati temu pjesme; Anjinu osamljenost i vezu na daljinu."

Anja i Luka puni su planova i ambicija, a otkrili su i što od njih možemo očekivati u bližoj budućnosti:

"Ovim singlom najavljujemo naš novi album koji bi trebao izaći na jesen. Album je u principu gotov, još ga malo dotjerujemo, ali svakako se možete veseliti svim nadolazećim pjesmama."


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni