Vije-sti

T.E.T.R.A. predstavila video singl

T.E.T.R.A. predstavila video singl "Nišan"

Nakon obrade kultne pjesme Darka Rundeka "Grane smo na vjetru", zagrebački minimalistički duo T.E.T.R.A. predstavlja videospot svog prvog autorskog singla "Nišan". Dinamičan crno-bijeli spot je snimio D.B. Slavenski, dok režiju i montažu potpisuje Goran Čučković.

Pjesma govori o nerazumijevanju dvoje ljudi, a autor progovara o neugodnim aspektima ljubavnog života kroz prizmu žensko-muškog dijaloga. Inspiracija za pjesmu dolazi iz autorovog osobnog iskustva te kao naknadna reakcija na "lažni", preciznije rečeno, nepotpuni prikaz romantične tematike američke filmske produkcije na kojoj je odrastao.

Autor glazbe i teksta je Goran Čučković koji je zajedno s Rosom otpjevao i vokalne dionice, a na gitari je gostovao Dario Aman iz grupe Dosh Lee.

"T.E.T.R.A." je sastav osnovan 2014., čiju postavu čine Rosa kao glavni vokal i Goran Čučković u ulozi tekstopisca, kompozitora, aranžera i vokalista. Njihova glazba nastaje na neuobičajen način - sve odsvirane muzičke dionice, zvukovi i efekti su snimljeni na uređaj "Loop Station", s kojega tijekom nastupa uživo miksaju zvukove u maniri DJ-a te ih, istovremeno s vokalnom izvedbom, stapaju u jedinstvenu glazbenu cjelinu. "T.E.T.R.A." se ne ograničava u žanrovskom pogledu, stoga iz pjesme u pjesmu donosi razna glazbena iznenađenja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni