Vije-sti

The Black Lips nakon 12 godina u Zagrebu

The Black Lips nakon 12 godina u Zagrebu

Kraljevi pshodeličnog underground garage rocka, vraćaju se u Zagreb, ovaj put u Vintage Industrial prateći tragove velikog Jona Spencera.

Ovaj nabrijani peterac vraća se u Zagreb nakon 12 godina, točnije 12. lipnja u Vintage Industrial Bar, a sa sobom donose diskografiju sa osam studijskih albuma i preko desetak dodatnih raznih izdanja.

Osnovani su 1999. godine kada se dogodio i veliki incident u Coloradu u školi Columbine – sigurno se sjećate dokumentarca ‘Bowling for Columbine’ čuvenog redatelja Michael Moorea koji opisuje taj incident, a školstvo je nakon tog incidenta postrožilo sigurnosne mjere gdje su glazbenici iz Black Lips navedeni kao ‘subkulturna opasnost’ i time izbačeni iz škole.

No, to im je dalo samo još dodatne energije da sve što rade, rade još bolje. I dalje uporno čuvaju i njeguju divlju energiju srednjoškolskih propaliteta koju su uspjeli pretvoriti u estetiku, nadograđenu fantastičnim izuzetno filmičnim spotovima. Njihovi su koncerti prava orgija egzibicionizma, tinejdžerski tulum začinjen pljuvanjem jedan drugome u usta, žvaljakanjem, uriniranjem, paljenjem istrumenata, tučnjavama s publikom i grozomornim dozama alkohola i droge.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni