Vije-sti

The Membranes i SIZ predgrupa Gang of Four u Tvornici

The Membranes i SIZ predgrupa Gang of Four u Tvornici

Kultna britanska punk četvorka The Membranes nastupit će kao posebni gosti grupe Gang Of Four na njihovom skorom zagrebačkom koncertu, 10. rujna u Tvornici kulture. Prije gostiju iz Velike Britanije publici će se predstaviti izvanredni makedonski trio SIZ.

Inspirirani punkerskom DIY filozofijom The Membranes su nastali davne 1977. u Blackpoolu. Poput suvremenika s kojima su djelili pozornice kao što su Nick Cave, Black Flag, Einsturzende Neubauten, The Fall, Bauhaus, Big Black, Killing Joke odabrali su svoj put i postali izuzetno utjecajan underground bend koji je do kraja 80-tih objavio šest studijskih albuma i devet singlova i postao miljenik legendarnog BBC-jevog DJ-a Johna Peela. 

Grupa je 1990. uzela pauzu koja je trajala do 2009. kad su ih My Bloody Valentine (koji su nekad ranije nastupali kao njihova predgrupa) nagovorili da se ponovo oforme za nastup na All Tomorrow’s Parties festivalu. Povratnički nastup je bio toliko uspješan da ih je i grupa Shellac nagovorila na daljnje svirke, a bend je u konačnici odlučio snimiti i novi album. Dvostruko izdanje “Dark Matter / Dark Energy” objavljeno je 2015. i pokupilo fantastične kritike, najbolje u kompletnoj karijeri benda. O uspjehu najbolje govori činjenica da je u pripremi remiks izdanje “Inner Space / Outer Space” na kojem će pjesme remiksirati izvođači koji su ga osobno proglasili albumom 2015. godine – Killing Joke, Einsturzende Neubauten, Mark Lanegan, Therapy i mnogi drugi. 

Grupa SIZ dolazi iz Kumanova u Makedoniji i oformljeni su 2011. godine. Osnivačima Ivici Dimitrijeviću (gitara i vokal) i Filipu Stančevskom (bubnjevi, perkusije) pridružio se Jane Trajkovski (gitara I truba) čime je kompletiran sastav koji se ne voli žanrovski definirati. Počet će s garažnim punkom, ali zvuk ih odvodi čak do funka i minimalističkog rocka. Svirka s Gang Of Four i The Membranes bit će također njihovo prvo gostovanje u Zagrebu.

Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 20 sati. Prvi na scenu u 20:35 izlaze SIZ. Nastup The Membranes planiran je u 21:20, a Gang Of Four u 22:30.

Unatoč pojačavanju line upa cijena ulaznica i dalje ostaje ista: 100 kn u pretprodaji te 120 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
https://www.entrio.hr/event/gang-of-four-3333
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Atlas, Teslina 7, Zagreb
Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni