Vije-sti

Torpediranje uz Bull Brigade i Mister X

Torpediranje uz Bull Brigade i Mister X

Torpedo Syndicate Zagreb i Akc Attack vas pozivaju 19. ožujka na proljetnu subotnju streetpunk/oi večer uz torinskie bikove, Bull Brigade i bjeloruske huligane, Mister X.

Bull Brigade dolaze u Zagreb povodom promo turneje izdavanja dugo očekivanog drugog albuma "Vita Liberta" u sklopu  10 godina postojanja benda.
Bull Brigade su osnovani 2006. godine u Torinu. Proizašli iz pepela kultnog talijanskog Oi! i ultras benda Banda del Rione, ovi momci su zagriženi navijači FC Torina. Bend je 2008. izdao svoj, sada već legendarni, prvijenac "Strade Smarrite" koji ih je postavio na europsku punk i Oi! scenu rame uz rame s ostalim velikanima. Album je postao zreo pokazatelj modernog Oi! zvuka s kvalitetnim britkim društveno angažiranim i real life tekstovima. Iako nikada nisu pretjerano bavili samom politikom u svojim pjesmama, Bull Brigade uvijek ostaje dio radničke klase i uz nju ostaje strogo antifašističkog karaktera. Ovo im je omogućilo da dijele stage sa Oi bendovima starog kova poput Cock Sparrer, Cockney Rejects, Last Resort, Sham 69 te također angažirane antifa Oi scene i festivala u Europi s bendovima The Oppressed, Non Servium, Brigada Flores Magon, Angelic Upstarts i Perkele.
Čitav njihov opus prožima velika ljubav i lokalpatriotizam prema Torinu i nogometnom klubu FC Torino kojeg od milja zovu "Toro" (bik) . Kaže se da u Italiji malo tko ne navija za Juventus, a da u Torinu malo tko navija za Juventus. Bitno je znati da je taj klub mnogo više od nogometa i predstavlja simbol lokalne zajednice. Torino kao grad industrijsko je i kulturno središte sjeverne Italije te je bio i ostao galvanizator radničkih i društvenih pokreta u Italiji, a Bull Brigade taj je sentiment savršeno pretočio u pjesmu. Domaćoj javnosti poznati su po kaotičnom koncertu u Vrbovcu prije 6 godina, a i po sjajnom nastupu na domaćem terenu u Torinu koji je gledalo dvadesetak ljudi iz Hrvatske.

Mister X prvi je bend koji je u dalekoj, hladnoj i autoritarnoj Bjelorusiji zasvirao street punk. Slogan im je "Pivo, Oi! i zajebancija". Njihov zvuk veseli je, sirovi i nabrijani himnični Oi! sviran i pjevan od srca . Ističu da su kao bend apolitični i da ih zanima samo pozitiva, dobra zabava, zaviriti u čašicu i društvo ljepšeg spola. Ipak, ističu i da su striktno antifašistički bend i da to ne smatraju politikom, nego osnovnim ljudskim stavom. Izvan benda neki članovi ipak su društveno aktivni te je frontmen bio i zatvaran kao poznati novinar i disident protiv Lukašenkovog režima, a povezani su i s ultrasima Partizan Minsk-a (bivši MTZ-Ripo), jednom od rijetkih otvoreno antifašističkih navijačkih skupina u istočnoj Europi.

Program starta od 21 sat, a upad na ulazu u klub iznositi će 40 kn, pretprodaje nema.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni