Vije-sti

Treći tjedan RockOff festivala uz The Orange Strips, And The Kid i Sane

Treći tjedan RockOff festivala uz The Orange Strips, And The Kid i Sane

RockOff3

Pred nama je treći tjedan RockOff festivala i treći koncert u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture – ovog četvrtka, 16. listopada, zasvirat će labinski The Orange Strips te And The Kid i Sane iz Zagreba.

The Orange Strips su indie pop rock bend iz Labina, a iza njih je više stotina nastupa po cijeloj Europi, između ostalog i dvije britanske turneje tijekom kojih su se predstavili i na uglednom BBC-jevom radiju. Jedan od domaćih najatraktivnijih „izvoznih proizvoda“ nastupit će na RockOff festivalu s pjesmom „History of you“ koja je singl s njihovog aktualnog albuma „Deadlines“. Za svoj nastup u Tvornici najavljuju "indie sa srcem“ i žestoku svirku bez mnogo filozofije, od prve do posljednje sekunde.

Već dobro poznato ime zagrebačke klupske scene su And The Kid, bend koji također baštini britanski zvuk zbog čega su ih prozvali hrvatskim Smithsima. Iza njih je debitantski album „Factories“, a za RockOff su pripremili pjesmu „Orange“ koja, kako sami kažu, „na bezazleni način govori o narančama i odrastanju“. Iako su skoro izgubili pjesmu zbog kvara na hard disku, And the kid su ipak oduševili žiri svojom energijom i zanimljivim zvukom u što će se, bez sumnje, uvjeriti i svi ostali u četvrtak u Tvornici.

Zagrebački Sane vraća se poslije poduže pauze, s novom postavom i autorskim albumom „About time“ kojeg su upravo objavili na Youtube-u. Novo autorsko poglavlje benda potpisuje producent Mark Mrakovčić, uz još zapaženiji autorski doprinos bubnjara koji se odaziva na pseudonim Drito Konj. No, za tekst pjesme „Igra“ s kojom se predstavljaju na RockOffu zaslužan je frontman Nikola Marjanović koji je pjesmu nastalu iz jednog jama na probi odlučio prijaviti na festival. U svakom slučaju, povratak koji je zagrebačka publika dugo čekala!


Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na svim prodajnim mjestima Tvornice i putem online sustava Entrio.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni