Vije-sti

Unison Fokus - besplatni servis za direktnu distribuciju singlova

Unison Fokus - besplatni servis za direktnu distribuciju singlova

Fokus je besplatni online servis za promociju i distribuciju novih glazbenih izdanja prema hrvatskim radio postajama, odnosno glazbenim urednicima na tim postajama.

Nastao je s ciljem jednostavnije, kvalitetnije te brže distribucije i promocije hrvatske glazbe. Pomoću ovog servisa, nakon unošenja podataka i glazbenog sadržaja, putem kanala distribucije sustava pjesma se direktno predstavlja ciljanim radio postajama. Tijekom 2018. godine novi alat za glazbenike se kroz beta verziju uspješno testirao te je u sustav upisano 127 novih korisnika koji su unijeli ukupno 162 izdanja. 

Servis je istovremeno koristan za oba krajnja korisnika. Urednici radio postaja će na uvid dobiti presjek nove hrvatske glazbe u žanrovima te ostalim specifikacijama pjesama u skladu s njihovim programskim shemama, dok će glazbenici (autori, izvođači, glazbenici i producenti) moći direktno predstaviti nove pjesme ciljanim radio postajama te na taj način uspješnije predstaviti svoju glazbu kao i doći do većeg broja emitiranja.

Platforma pruža i brojne dodatne mogućnosti, pa će tako korisnici moći pratiti kako je pjesma pozicionirana geografski i gdje se emitira, dok će radijski urednici imati jednostavan pregled i pristup novim glazbenim izdanjima.

Servis je već u beta fazi pokazao svoju relevantnost kroz distribuciju prominentnih izdanja kao što su ona Zaprešić Boysa s pjesmom "Igraj moja Hrvatska", Franke s čak tri uspješna singla - "Crazy", "S tobom" i "Kao ti i ja", ali i singlova iz različitih žanrova, od popa s pjesmama Saše Lozara, Zsa Zse, Luke Nižetića, Lee Mijatović, preko tamburaša (Gazde), alternativnih bendova (Garage In July, OPG, Mnogi Drugi), doajena hrvatske glazbe (Stjepan Jimmy Stanić) do zanimljivih crossovera (Sudar Percussion, Stefan Milenkovich & Božo Vrećo) i brojnih drugih izvođača.

Iz krovne glazbene udruge Unison ističu da će ustrajati u daljnjim nastojanjima u promociji hrvatske glazbe kako bi približili rad skladatelja, tekstopisaca, producenata, glazbenika, izvođača i svih onih umjetnika koji doprinose stvaranju glazbe što većem broju slušatelja i ljubitelja glazbe.

Uz već ranije predstavljeni servis Fokuskontrol, integrirani sustav za praćenje emitiranja novih glazbenih izdanja, novi servis Fokus zaokružuje mogućnost predstavljana izdanja na profesionalnoj razini svim članovima udruga osnivača Unisona potpuno besplatno.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni