Vije-sti

Uskoro kreće deveto izdanje Impulse Festivala

Uskoro kreće deveto izdanje Impulse Festivala

Dolazi nam proljeće, sve oko nas cvjeta, a posljednjih godina u to vrijeme budi se i hrvatska klupska scena. Multimedijalan Impulse Festival, sada već u svom devetom izdanju, ove godine održat će se od 19. do 24. travnja. Najnovije izdanje obilježit će nove lokacije, sadržaji i glazbenici!

Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, u duhu čega je slogan festivala: „glazba je svugdje“. Manifestacije koje se održavaju tijekom trajanja festivala (koncerti, projekcije filmova, tribine, sajam ploča) bave se glazbom koja je festivalska glavna okosnica, i poveznica. 


Ove godine Impulse će se održati na sljedećim kultnim lokacijama: Dnevni boravak, Art-kino Croatia, The Beertija, Kružna ulica, OKC Palach, Pogon kulture, botel Marina, Peek & Poke, Manual i Nemo klub.  Festival će još jednom na specifičan način spojiti glazbu, književnost, likovnu umjetnost i film, a sadržaj ovogodišnjeg izdanja bogatiji je no ikad:

utorak, 19.4. 
promocija knjige "Glazba za Žedno uho" @Dnevni boravak
moderator: Luka Benčić
gosti: Mate Škugor

srijeda, 20.4. 
razgovor na temu Kako izdati ploču? @OKC Palach
moderator: Marin Jurčić
gosti: Danijel Sikora - Geenger records, Mirko Burazer - Basic and Rough, Bojan Bojkov - više manje zauvijek

četvrtak, 21.4. 
koncert - Barbara Munjas @botel Marina
koncert - Packmass @Peek&Poke
petak, 22.4. 
koncert - Peki Pele @Nemo klub (ex Život)
party - Plazmatick @Manual
koncert - E.N.D., MBurns @The Beertija

subota, 23.4. 
Sajam Ploča + artBazaar @Kružna ulica
koncert - Mrave brojim @Nemo klub (ex Život)
koncert - ABOP @Pogon kulture

nedjelja, 24.4. 
Don't Go Gentle - film about IDLES @Art-kino Croatia

Ulaznice za pojedine programe su već u prodaji u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio (detalji na službenoj stranici: www.distune.org).

Napominjemo da su svi događaji organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni