Vije-sti

Vlatko Stefanovski najavio regionalnu koncertnu turneju

Vlatko Stefanovski najavio regionalnu koncertnu turneju

Vlatko Stefanovski na veliko je zadovoljstvo publike diljem regije otkrio datume i lokacije koncerata na kojima će uz svima poznate hitove predstaviti i novo, hvaljeno studijsko izdanje Taftalidze Shuffle.

Pomlađeni trio koji osim Vlatka čine njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari, započet će ljetnu turneju već u četvrtak, 1. srpnja u Pančevu, nakon čega stižu i u Hrvatsku. U petak, 2. srpnja Vlatko Stefanovski trio nastupit će u Zagrebu na Bundekfestu, a već sljedeći dan, u subotu 3. srpnja i u Osijeku. Turneja se nastavlja 4. srpnja koncertom u Paliću, zatim slijede nastupi u Trogiru, 9. srpnja, u Šibeniku, 10. srpnja te na Braču, 11. srpnja. Slovenska će publika imati priliku pogledati koncert u Novoj Gorici, 17. srpnja, dok će 20. srpnja Vlatko nastupiti u Grad Teatru u Budvi. 30. srpnja rezerviran je za za veliki koncert na stadionu Tašmajdan u Beorgadu.

Vlatko Stefanovski nenadmašnu je tehniku i jedinstven senzibilitet jednako uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov glazbeni put i obilježili ga kao umjetnika. Tijekom karijere Vlatko je dijelio pozornicu s najvećim svjetskim gitaristima među kojima su Tommy Emmanuel, Jan Akkerman i Stochelo Rosenberg, a regionalna publika uvijek je iskazivala duboko poštovanje i zanimanje za njegovu glazbu. Posljednji studijski album Taftalidze Shuffle, koji će Vlatko predstaviti na predstojećoj turneji, mjesecima je držao sam vrh ljestvica prodaje CD-a i vinila, a idealnu priliku za slušanje novog materijala imat će svi oni koji odaberu jedan od poznatih datuma i počaste se koncertom ovog gitarističkog virtuoza.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni