Vije-sti

Werefox, ManMachine i Comminor u Zelenoj sobi

Werefox, ManMachine i Comminor u Zelenoj sobi

U subotu, 30.04., u Zelenoj dvorani u Zaboku očekuje vas zvukovno-ritmički "threesome" mitskih bića: muzičara metamorforziranih u lisice, čovjeka-mašine i punk glasnika sa Sjevera, samo za vaše oči i uši. 3u1: Werefox, ManMachine i Comminor još je jedna od neobičnih glazbenih kombinacija za koje se ekipa iz Zelene dvorane specijalizirala, i garantira dobru zabavu posljednje večeri u travnju.

Iako ne žele da ih se tako oslovljava, Werefox su supergrupa. Ovaj, jedan od zanimljivijih projekata slovenskog alternativnog rocka, nastao je na temeljima mnogih bendova poput Psycho-Patha, Lollobrigide, Sphericubea, Manulma, Bekka i drugih. Taj su zvuk zatim nadogradili u novom bendu, pa danas zvuče na razmeđu Garbagea, The Jesus & Mary Chaina i The Dead Weathera. Iza sebe imaju dva hvaljena albuma: "I Am Memory" iz 2013. te ovogodišnje izdanje "Das Lied Der Maschinen" koje je pokupilo odlične kritike.  Ovo će im biti prvi nastup u Zaboku.

ManMachine je kraljević Marko, ali i njegov konj. On je Šaban i razbijena čaša, sumanuti lik i njegov synth…da, da -  sve to, ali na speedu i steroidima. Goran Uroich a.k.a. ManMachine sumanuti je electro-pop krvolok, stoga  dobro pripazite, jer 30. travnja vreba baš na vas u Green Roomu!

Rafalnom paljbom iz svog Rolanda XP 50 Uroich i njegov leteći electro-one-man-show garantira odličnu zabavu u rangu najboljih trash-dance-ElectroGey berlinskih klubova. Publika u Zelenoj sobi navikla je na kantautore koji pomiču granice i ruše zablude o solo nastupima, pa tako ni ovog puta neće biti ni iznenađena - a bome niti razočarana  kombinacijom siline, kreativnog nemira i kvalitete ove sasvim posebne izvedbe.

Za kraj ove nevjerojatne večeri kud ćeš bolje nego "oplesti" jednu vruću igranku na densfloru uz bezvremenske taktove odličnog švedskog skate-punk banda Comminor! Brzi, energični, melodični, pomalo zeleni poput njihovog zaštitnog znaka, ali zato ništa manje sjajni od pregršta etabliranih skate-punk bandova poput NOFX, Descendents ili Pennywise.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni