Vije-sti

Zadnja večer 11th Zagreb International Blues Festivala uživo na internetu

Zadnja večer 11th Zagreb International Blues Festivala uživo na internetu

U skladu s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog poduzetih mjera i preporuka ograničavanje organiziranih okupljanja zbog korona virusa, otkazana je zadnja večer Zagreb International Blues Festivala, koja se trebala održati večeras u zagrebačkom klubu "Booze & Blues". Na žalost ljubitelja bluesa, nastup Colours of Blue i Zvonimira Varge neće se održati.

Ipak, za sve zainteresirane, Zvonimir Varga će svirati u svojoj sobi točno od 20 h, a prijenos nastupa možete uživo pratiti na njegovoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/vargazvonimir/


Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni - glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio osam albuma, kompilaciju, 20-ak singlova i spotova, napisao zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište. Njegov rad izdvaja se iz mora i gomila estradnog "kičeraja", spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane. Koncertno je iznimno aktivan pa se bliži brojci od 300 samostalnih nastupa diljem regije, a uz standardne festivale i klubove, nastupao je i u zatvorima, staračkim domovima i knjižnicama.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni