Vije-sti

Zaplovite sa Sailorom: prvo izdanje novog riječkog festivala ispunjeno zvijezdama

Zaplovite sa Sailorom: prvo izdanje novog riječkog festivala ispunjeno zvijezdama

Vikend pred nama je pravi zvjezdani: astrolozi će u zvijezdama uživati na nebu zbog potpu-ne pomrčine Mjeseca, a glazbeni sladokusci na pozornicama prvog izdanja nove riječke manifestacije, Sailor Sweet&Salt Music Festivala.

Prepoznatljive riječke lokacije, Ex Port Delta i Torpedo, ugostit će 27. i 28. srpnja niz renomiranih imena domaće rock, pop i elektroničkog predznaka.

Velika nam je čast i zadovoljstvo nastupiti na prvom izdanju ovog festivala - navodi Damir Urban, koji se sa svojom Četvorkom penje na pozornicu Sailora prvi dan. Nakon koncerta u Lisinskom, bend je krenuo na ljetnu turneju po festivalima i u gustom rasporedu našao mjesta i za matični grad.

Praćen Ekipom, instrumentalnim sastavom koji predstavlja spoj mladosti i iskustva, Rijeku će posjetiti i Darko Rundek, pružajući joj taku šansu da uživa u ljepoti i raskoši njegovog opusa kroz zavodljivi i plesni (post)Apocalypso NOW show.

Uz njih, prvim danom Sailora na platou Ex Port Delte kormilarit će alternativni pop projekt Mr. Lee & IvaneSky, nagrađivana zagrebačka indie pop kantautorica Sara Renar, sve traženija synth pop atrakcija Svemirko i veteran domaće elektroničke scene, Seraphim Codex, koji će s DJ/live kombinacijom zatvoriti prvi i najaviti drugi dan festivala.

U subotu 28. srpnja pleše se u Torpedu uz jednu od najeksponiranijih domaćih DJ-ica Marinu Karamarko, legendarnog Alena Sforzinu, dvojac odgovoran za Balance.FM projekta Lemona i Marka Asha, pokretača kluba Crkva Life4Funka i mlađu generaciju DJ-a: Shipe, Jopa, Brx, One N i Roland.

Ulaznice za program na Delti nalaze se u pretprodaji u sustavu Entrio po 45 kn, dok se ulaznice za program u Torpedu kupuju na ulazu po cijeni od 60 kn.

Više o Sailoru može se naći na www.sailorfestival.com 

 

Festival je dio Ljeta u prijestolnici, realizira se u sklopu programskog pravca Slatko i slano u sklopu projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture i to u suradnji sa skupom europskih studenata arhitekture EASA.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni