Vije-sti

Zašto Fila Tilena hvata paranoja?

Zašto Fila Tilena hvata paranoja?

Nakon što je 2017. godinu obilježio uspješnim singlom „Ko vam je reko“, Fil Tilen isto planira učiniti i u 2018. godini, s novim singlom „Paranoja“, koji posvećuje vlastitom mozgu.

Pjesma je dostupna u radijskom eteru te na digitalnim platformama diljem svijeta – u Hrvatskoj putem Deezera i Google Playa:

https://filtilen.lnk.to/Paranoja

Pjesma „Paranoja“ je posvećena „overthinkingu“ koji me ponekad paralizira, često se ulovim da pretjerano razmišljam i brinem oko stvari koje bi se mogle dogoditi - iskreno progovara Fil Tilen i nastavlja: Obzirom na nepredvidivo i nestabilno vrijeme u kojem živimo, konstantna zabrinutost za vlastitu egzistenciju je normalna pojava, a u ovoj pjesmi ju subjektivno dovodim do ekstrema. Zatvorenik ili rob svoga uma bio bi savršen naslov, ali „Paranoja“ je ipak pjevnija. Ovoga puta zabrijali smo na funk i ovaj ozbiljan problem u glavama većine ljudi pokušali učiniti zabavnim.“

Zanimljivo je kako je pjesma inspirirana događajem koji se dogodio na putu za beogradski studio - „Kada sam putovao u studio snimati novi singl, imao sam potpuno drugačije ideje za novu pjesmu, ali putem na autocesti mi je otpao kotač s iznajmljenog automobila. Srećom prošao sam bez ijedne ogrebotine, ali cijeli život mi je prošao pred očima. Moglo se dogoditi puno toga, ali izgleda da imam puno sreće i da me netko čuva. Isto to veče krenuli smo raditi na singlu i nisam mogao smiriti svoje misli i vrtiti moguće scenarije, bio sam paranoičan. Tako je nastala i ova pjesma, napisao sam ju u sat vremena i snimio isto veče. Pjevam je direktno svom razumu i obraćam se vlastitom mozgu, iako vjerujem da će se mnogi pronaći u njoj. - otkriva Fil Tilen događaj koji je utjecao na novi singl.

U kreiranju novog singla Fil Tilen je nastavio suradnju s beogradskim producentima Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, koji su zaslužni i za prethodni singl „Ko vam je reko“. Upravo je taj singl učinio prekretnicu u Tilenovoj karijeri, lansirajući ga, nakon dvogodišnje diskografske pauze, u sam vrh radijskih i digitalnih top-lista – pjesma se našla u HR Top 40 službenoj listi najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, kao i na #1 Deezer-ovih mjesečnih top-lista najstreamanijih domaćih pjesama u Hrvatskoj! Stoga ne čudi kako je s istim timom odlučio kreirati i svoj novi singl – „Paranoja“!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni