Vije-sti

Završen dvanaesti Hoomstock

Završen dvanaesti Hoomstock

Proteklog vikenda u Humu na Sutli održao se 12. Hoomstock. Kroz četiri dana i pregršt programa prodefilirano je više od 3000 posjetitelja.

Sve je još počelo u srijedu sa zanimljivom foto radionicom u kojoj su se kroz razgovor otkrivale čari koncertne fotografije. Četvrtak i petak ujutro su bili rezervirani za najmlađe u prigodnom programu nazvanom Hoomstock Junior. Kroz Juniore su djeca naučila bubnjati na afričkim bubnjevima, u likovnoj radionici su izrazili svoju kreativu oslikavajući teglice, crtanjem po asfaltu i papiru, igranjem s papirnatim formama, gledajući zanimljivu predstavu "Reciklirana priča" kazališta Svarog, a zvijezde programa su svakako bili Dino, Karla, Eva i Marko koji su održali koncert u parku. Hoomstock Junior je bio puni pogodak s odličnom posjetom.

foto: Jonathan, credit: Slaven Janđel

Hoomstock je započeo kao humanitarni rock festival, pa tako je i danas okosnica programa rock glazba. U petak se tako na humsku pozornicu popela elita regionalnog rocka. Sve je započelo u parku s partyjem dobrodošlice u kojem su svirali Dog's Beach i The Balkan Wanderers, dok je glavni program krenuo s lokalnim tribute bendom Razdor koji svira samo repertoar Majki, a nakon njih su uslijedili odlični slovenski psihodelični rockeri persons from porlock. Jonathan su jedan od naših najboljih indie bendova, a to su i pokazali vrlo frenetičnim nastupom, dok je Repetitor iz Beograda pokazao da mu nema premca kad je u pitanju live nastup. Potom je uslijedio nastup povratnika godine, grupe Kojoti, koji su nas vratili dvadesetak godina unatrag, a prvi dan su zaključili varaždinski groove metalci Cold Snap.

foto: Repetitor, credit: Slaven Janđel

Subotnji program počeo je s 1. Hoomtimerom, skupom oldtimera koji se provozao Zagorjem do Huma na Sutli i gdje god su stali, privlačili su poglede znatiželjnika. U isto vrijeme su svoj defile imali i Tabor Bikersi, pa se tako na ulazu u koncertni prostor moglo vidjeti mnogo interesantnih mašina.

foto: Sassja, credit: Slaven Janđel

U subotu glazbeni program je ponovno krenuo u parku. Hoomstika je akustični program koji se predstavio po prvi put, a otvorile su ga pop duo Auguste. Nakon njih je uslijedila naša najveća folk diva Nina Romić koja se iznova dokazala kao predvodnica nove generacije kantautorica.

foto: Elemental, credit: Slaven Janđel

Glavni glazbeni program započeli su pobjednici Hoomstockovog natječaja "Rokaj s nama na Hoomstocku" Teško Osjećaji koji su pokazali svoj šarm u zafrkantskom rocku, uslijedili su ovogodišnji pobjednici HGF-a Lika Kolorado čija karijera kreće strelovito uzlaznom putanjom, dok su se Mayales pokazali kao vrsni poznavatelji psihodeličnog pop zvuka. Drugi dio večeri je otvorila energična reperica Sassja čime je opravdala titulu prve žene FM jama, Elemental je nastavio u istom điru s odlično raspoloženom Remy i Shotom, dok je finalne pripalo nenadmašnim Brkovima koji su zagrijali pokisle posjetitelje.

foto: Brkovi, credit: Slaven Janđel

Iako vremenska prognoza nije mazila drugi dan festivala, posjetitelji su pokazali što znači festival i festivalska atmosfera, pa smo tako cupkajući na kiši dobili jedan od najluđih dana festivala u njegovoj dvanaestogodišnjoj povijesti.

 

12. Hoomstock je za nama, 13. Hoomstock dolazi za godinu dana na istom mjestu u isto vrijeme. Ako se netko još do sada nije uvjerio, dobra zabava je zagarantirana.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni