Vije-sti

Zdenka Kovačićek - retrospektiva 60 godina karijere u Vintage Industrial Baru

Zdenka Kovačićek - retrospektiva 60 godina karijere u Vintage Industrial Baru

U srijedu 10. listopada, doživite retrospektivu 60-godišnje karijere jedne od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica, Zdenke Kovačiček.

Žena za sva vremena uz Greenhouse Blues Band s kojim koncertno surađuje od 2016. godine. Njene pjesme postale su evergreeni poput 'Zbog jedne melodije davne', M.Prohaske, 'Klik Tema br.1.', feat. Nirvana, 'Boom fest', 'Frka', 'Žena za sva vremena'...  Značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitgerald s kojim je izvela dvije predstave u Komediji.

Zdenka je danas u svojoj najzrelijoj dobi sa 60 godina sjajne karijere iza sebe, još uvijek u samom vrhu hrvatske glazbene scene, veliki je uzor mladim generacijama, a pred njom su tek sada najveći projekti: kazališni i koncertni.
Početkom 2016. godine Greenhouse Blues Band je počeo intenzivnu suradnju s legendarnom hrvatskom pjevačicom Zdenkom Kovačiček. Prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju tog žanra, osjećaju za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu. Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima širom Europe, stekla je i zapažen međunarodni ugled. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni