Vije-sti

Ženske snage u novom izdanju projekta PAMELA

Ženske snage u novom izdanju projekta PAMELA

PAMELA je projekt kojeg su pokrenuli udruga Ocean Znanja i bend The A! s ciljem da neafirmiranim pjesnicima i spisateljima (te onima koji se tako osjećaju) daju priliku da pronađu svoje mjesto pod suncem, a osim same promocije izvođača fokus je i na međusobnoj suradnji umjetnika koja se razvija na zajedničkim nastupima čitanja poezije uz glazbenu pratnju koji se održavaju jednom mjesečno u zagrebačkom klubu Kavez.

Na posljednjem, četvrtom izdanju projekta, nastupila je pjevačica Teške industrije Maja Bajamić koja se pridružila kao gošća večeri u želji da podrži mlade autore. Ovaj nastup je i njoj bio premijeran. Naime, po prvi put je predstavila svoju poeziju koju piše već duže vrijeme, a izvela je tri pjesme. "Maska", "Majica za sreću" i "Mali od Đepetta" su dobro prihvaćene od razdragane publike koju je zagrijao bend The A! svojim autorskim pjesmama. The A! je također bio zaslužan za stvaranje glazbene atmosfere koja se prilagođavala svakom od jedanaest autora koji su imali priliku nastupiti.

PAMELA (punim nazivom "Poetry and music equals legendary art") predstavlja upravo ono što njen ime opisuje – simbiozu poezije i glazbe, koja u ovom, do sada, dobro prihvaćenom obliku čini jednu vrlo specifičnu umjetničku formu koja se razvija i nadograđuje svakim novim nastupom, a plan je s vremenom uključiti i ostale grane umjetnosti te organizirati jedan veliki multimedijalan nastup.

Niz nastupa i kreativni zanos svih uključenih u projekt rezultirao je i prvim video uratkom, pjesmom "Heavenly Has-Been".

Autorica teksta je Julija Savić, studentica engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pjevačica benda LOLACOASTER, a više o snimanju, odabiru izvođača i planovima otkrio nam je Mihael Kvorka, pjevač benda The A! i jedan od organizatora projekta: "Julija je od početka aktivno uključena u rad projekta i jedina je nastupila na svakom nastupu pa je bilo logično da započnemo njenim uratkom kojim smo bili oduševljeni od prvog slušanja. Osim što recitira na svakom našem nastupu, nekad i zapjeva, a baš nam je gušt surađivati s njom jer uvijek ima nešto novo za reći. Snimanje je odrađeno u našoj prostoriji gdje smo već snimali Neo Sessions, a sve je proteklo u opuštenoj atmosferi za što moramo zahvaliti odličnoj ekipi snimatelja. Anita Nadj (Red Ring) je zaslužna za video, dok je Dario Radovec odradio sve vezano zu snimanje pjesme. Upravo planiramo sljedeći nastup koji će se opet održati u Kavezu, a tada ćemo predstaviti i novi video spot i pjesmu."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni