Vije-sti

Zvjezdan Ružić o nastupu na dodjeli nagrada Rock&Off: “Večer koja mi je toliko nahranila dušu”

photo: Zvjezdan Ružić, credit: Matej Grgić/Rock&Off

Zvjezdan Ružić o nastupu na dodjeli nagrada Rock&Off: “Večer koja mi je toliko nahranila dušu”

Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off održano 4. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture obilježili su sjajni nastupi koje je publika mogla pratiti isključivo preko streama.

Dodjela nagrade je održana u skladu s epidemiološkim mjerama, a kako bi istaknuli važnost svirki uživo te pokušali dočarati sjajnu atmosferu s dodjele nagrada, organizatori su sve nastupe odlučili s publikom. U iduća dva tjedna objavit će se svi nastupi s dodjele nagrade.

Jedan od najistaknutijih domaćih pijanista, kretivni Zvjezdan Ružić, na dodjeli nagrada Rock&Off izveo je pjesmu "Inspiration".

Sve mi se na tren učinilo kao nekad, prije svih ovih zabrana. Večer koja mi je toliko nahranila dušu, ne samo zbog nominacije koju sam s Pianotronom imao za jazz izvođača godine, već i zbog činjenice da sam upravo te večeri pred strukom prezentirao skladbu kojom sam najavio novu eru Pianotrona, novi album, u još luđim bojama, razigranijim notama.. Jednako sam uživao slušati kolege koji su nastupili, veseliti se za njihove nagrade, a sve to bilo je popraćeno tako lijepom scenom, vintage rasvjetom koja je čitavoj Tvornici kulture na nekoliko sati vratila život, sjaj koji u ovim danima tamo, kao i u ostalim dvoranama Hrvatske i svijeta, nažalost već dugo ne postoji. Ova večer vratila mi je nadu da se uskoro vraćamo na pozornicu, tamo gdje smo mi glazbenici doma, gdje stvaramo, dok dijelimo, kad živimo - a živimo dok smo na pozornici, ispred svoje publike - rekao je Ružić nakon koncerta.

Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Off-a.

 Podsjetimo, Je Veux je trijumfirala na dodjeli nagrada te je kući otišla s čak četiri kipića. Osvojila je nagrade u kategorijama "Album godine", "Pjesma godine", "Veliki prasak godine" te za "Pop&Off" izvođača godine. J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni