Albumi

The Black Room -

The Black Room - "In This Town Lies a City"

Riječki rock band The Black Room napokon je objavio prvi studijski album "In This Town Lies a City" koji donosi 12 autorskih pjesama. Nekolicinu smo već mogli čuti na prvom EP-ju "The Black Room" koji je sa singlom i videom za pjesmu "Closer" najavio pravu poslasticu, a našla se tu i pozmašna količina svježeg materijala.

Sam bend kaže da im je zvuk kombinacija temeljena na garage rocku sa utjecajima neo-psych i noise pop bandova 80-ih i 90-ih, a na prvo slušanje otkrivate i ogromnu dozu nostalgije i lyricse malo vrijednije pažnje od standardne recepture našeg područja. Album otvaraju s već provjerenom i žešćom "Closer" - brza, nabrijana i sa zanimljivim prijelazima, pravi je pokazatelj korijena banda u garage rocku. Iduće dvije, "The Show Is Calling" i "Dead Queen Rulling", nešto su sporije s dozom groova, dok već na "Modern Times" drastično usporavaju potpuno bluzerski, kako bi dočarali melankoliju današnjeg života i nostalgiju za prošlošću kada se živjelo s nešto više srca i manje straha.

"Tonight, My Stranger" s jednostavnim gitarama, suptilnijim vokalom i ljubavnim stihovima apsolutno je old school pjesmuljak namijenjen svim zaljubljenim i napaćenim dušama i dušicama. Osobni su favoriti ovoga puta post rock melodična "In Lines", potom "The Viper Room" ( s odlično uklopljenim bubnjem koji ovaj put savršeno prati i naglašava strukturu pjesme, bez da nepotrebo zatrpa gitare) te "Riptide", gdje opet zadiru u melankoliju i mračnije sfere postojanja. "Autumn City" su ostavili za kraj, pjesma je narativnija i polako se oprašta sa slušateljem na miran i suptilan način.

"In This Town Lies a City" je zanimljiv uradak dobre produkcije i stukture, provjerena receptura koja kombinira odlične melodične rifove s nešto bržim bubnjem, a rezultat je tečan album u svakom pogledu, vrijedan slušanja.

Popis pjesama:
01. Closer
02. The Show Is Calling
03. Dead Queen Rulling
04. Modern Times
05. Found Here
06. After Hours
07. Tonight, My Stranger
08. In Lines *
09. T.D.K. (Tears, Drums and Kisses)
10. The Viper Room  *
11. Riptide *

12. Autumn City

Top pjesme *