Intervju

Intervju: Narednik Lobanja i Vod Smrti ususret 10 rođendanu

Intervju: Narednik Lobanja i Vod Smrti ususret 10 rođendanu

Narednik Lobanja i njegov Vod Smrti u srijedu, 19. listopada, u sklopu programa Good Vibrations stiže u zagrebački Vintage Industrial Bar, a u petak 21. listopada u zabočki Regenerator, širiti teror među smrtnicima. Kako bi smo bolje upoznali Narednika i članove voda, popričali smo malo o prvih deset godina benda s gitaristom i članom Voda - Görijem.

Pozdrav Vodu Smrti. Za početak nam recite tko je Narednik Lobanja, kako vas je okupio, i tko sve čini Vod Smrti?
Narednik Lobanja je nemrtvi vojnik, ustao iz mrtvih da širi teror po planetu i okolici, naš vrhovni vođa kojeg slijepo slušamo i slijedimo. Njegov Vod Smrti čine Kostur Ratnik (vokal/gitara), Göri (gitara), Stid (bas gitara) i Progonitelj (bubnjevi).

Ove godine slavite 10 godina benda. Koliko ste zadovoljni sa proteklim iskustvima na sceni, i gdje se vidite kao bend za 10 godina?
Izuzetno smo zadovoljni jer  smo postigli i previše uzevši u obzir koliko smo uložili hahaha! Sretni smo što smo opstali tih 10 godina i što ih je obilježio stalni rast. Mogli smo definitivno postići i puno više, ali nismo nezadovoljni. Ne mogu odgovoriti gdje se vidimo za još 10 godina, polako.

Kakvo je vaše viđenje metal i rock scene u Hrvatskoj i regiji?
Gorko-slatko. Ali nema nekog smisla lamentirati o tome jer nisam nešto detaljno upućen u problematike klubova, organizacije, bendova, itd.

Koliko se metal bendovi potpomažu? Pomažete li si organizirati međusobno neke svirke, turneje i slično?
Mi se do sada nismo lovili nekih organizacija turneja s bendovima jer nismo vidjeli neki smisao u tome, pogotovo financijski, ali uvijek smo spremni pomoći koliko god je moguće, bilo opremom na koncertima, dogovorima oko satnica, što god možemo.

Koje bendove bi nabrojali kao uzore?
Slayer, Rush, Faith No More, Voivod, dosta je široka paleta.

Kako ste došli na ideju stalne kostimografije na koncertima?
Pa nismo nešto previše mozgali oko toga, kako je prvi NLiVS koncert došao sasvim slučajno i iznenadno, tako je i ta ideja došla i zadržala do dan danas.

Da li ste razmišljali da snimite video spot sa pričom za neku od pjesama s albuma?
Snimali smo spotove u prošlosti, ovom prilikom s "Nitko neće preživjeti" nismo ništa, rekao bih najviše zato jer se nismo mogli odlučiti za koju pjesmu bi spot bio, haha.

Kakve su reakcije fanova na vaš aktualni studijski album "Nitko neće preživjeti"?
Iznad svih očekivanja. Imali smo jako dobar osjećaj oko albuma kad smo ga završili, ali nikad ne znaš kako će to proći kod ljudi, pogotovo zato što smo se dodatno odmaknuli od nekog thrash metal kaveza u kojem smo bili i po kojem smo znani kod fanova. Na kraju je stvarno ispalo sjajno, reakcije su bile fenomenalne i zbilja smo ponosni na taj album.

Kakvi su vam planovi za smrtnike koji će vam doći na, kako ste napisali na Facebooku, koncert za "10 godina ničega" u Vintage Industrial Baru?
Plan je odraditi najbolji mogući gig, a ako bude sreće i pameti, najbolji do sada. Proći ćemo komplet sve faze NLiVS, od početaka do danas, uz par "pozdrava" nekim od najvećih uzora. Sve u svemu, očekujemo odličan tulum!

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."