Koncerti

Cojones @ Vintage Industrial Bar

Cojones @ Vintage Industrial Bar

[caption id="attachment_1521" align="aligncenter" width="547"]Cojones (izvor: Facebook) Cojones (izvor: Facebook)[/caption]

Cojones se vratili u Zagreb

Nakon dvotjedne turneje po Europi, Cojones a.k.a. Mudonje, vratili su se u Zagreb i odlučili počastiti prijatelje, neprijatelje, obožavatelje i neobožavatelje besplatnom svirkom u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Ove godine Cojones slave 5. godišnjicu izdavanja prvijenca Sunrise, pa su odlučili napraviti grafičko reizdanje i ovog, ali i posljednjeg albuma Bend To Transcend iz 2012., a Andro Giunio koji je preuzeo ovaj zadatak opet je odradio opak posao. Za zagrijavanje pred jučerašnji nastup nije bilo drugog benda već je za to poslužilo prikazivanje filma “Sonic Doom: The Movie”, koji je izašao pred mjesec dana, a govori o turnejama Cojonesa & Umora u period od 2008. do 2010. godine.

Početak koncerta bio je zakazan za 21:30 sati, ali se malo odužilo na račun toga što se čekalo da se skupi više ljudi, te je oko 22.00h započeo show. Da podsjetim kako su se Cojones upravo vratili s turneje koja je trajala 16 dana! Vidjelo se na njima da su prešli dalek put i da su bili umorni, ali je to bilo totalno zanemarivo kada su počeli svirati. Zapravo je ovo bio jedan od njihovih najživljih koncerata na kojima sam do sada bio. Nevjerojatno mi je bilo kako su uspjeli uz toliko kretnje na pozornici sve odsvirati da zvuči tako dobro i ni u jednom trenutku euforija nije splasnula, a i drago mi je što je puno ljudi došlo na koncert bez obzira na to što je idući dan bio radni.

Također želim pohvaliti način na koji dečki kombiniraju elemente u svojoj muzici, te nisu još jedan kalup bend. Primjerice, jesu li u aranžmanu jedna ili dvije gitare varira od pjesme do pjesme, uloge lead i back vokala se prebacuju između Buce (bass) i Bojana (vocal/gitala), te bas i gitare imaju različite dionice, a ne da jedan vodi kolo dok drugi prate. Osim toga, ima djelova u koje upada def i, možda najdraži faktor, frulica na pjesmi “Superskunk”. Uglavnom, ovaj bend ima sve: i muziku i nastup i know-how za sređivanje koncerata, dobar merch i uporni su oko toga što rade.

Gradovi koje su Cojones posjetili na ovoj turneji:

10.04. Maribor – Klub Marš

11.04. Regensburg – Malzerei

12.04. Bamberg – Sound 'n Arts

13.04. Leeuwarden – Alternative Rockcafe Mukkes

14.04. Luxembourg – Rocas

16.04. Freiburg – My Way

17.04. Bruxelles – L'os Moelle

18.04. Tubize – FermeMassart

19.04. Mulfinger – Himmelreich

20.04. Wurzburg – Immerhin

22.04. Solingen – Waldmeister

23.04. Jena – Black Night

24.04. Berlin – Desert Fest

25.04. Praha – Klubovna

26.04. Vienna - Viper room

Tekst: Dino Peroš

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."