Koncerti

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

photo: Djeca!, credit: Filip Bušić

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

U subotu 14. siječnja mladi perspektivni garažni rock duo Djeca! održali su u prepunom Malom pogonu Tvornice kulture promociju svojeg debitantskog albuma „Kad čuješ ovaj zvuk“. Bruno Žabek na gitari i mikrofonu te Benjamin Mjeržva za bubnjevima održali su jedan od onih koncerata o kojima će se pričati tjednima. Iako se publika sastojala uglavnom od mlađe ekipe, našlo se tu i nekolicina starijih koji su se očito zaželjeli kvalitetnog rocka u subotu navečer.

photo: Djeca!, credit: Filip Bušić

Djecu! sam prvi put uživo slušao prošle godine u lipnju kada sam zalutavši u Spunk otkrio kako je za tu večer predodređena svirka uživo. Odlučio sam ostati i definitivno nisam požalio. Ostao sam oduševljen žestokom energijom koja je prštila iz tog moćnog dvojca.

photo: Djeca!, credit: Filip Bušić

Sinoć sam u Mali pogon Tvornice ušao nešto prije 21h. U sljedećih desetak minuta dvorana se napunila i već oko 21.15h pod crnim zakukuljenim plaštevima na pozornicu su se popeli Anja Papa i Luka Vidović iz Pocket Palme čija je uloga back vokala i glazbene potpore na klavijaturama i programiranju bila dobrodošlo iznenađenje. Ubrzo su im se pridružili Bruno i Benjamin i vrlo samouvjereno otvorili sa Ti imaš sve.

photo: Djeca!, credit: Filip Bušić

U nešto više od sat vremena svirke odsvirali su sve stvari sa albuma i bilo je očito da su se odlično zabavili. A zabavljena je bila i publika tako da ne mogu točno reći koja je pjesma bila najbolje prihvaćena jer se plesalo i pjevalo na svaku. No moram istaknuti da me se bubnjarska dionica na Seljačkoj buni najviše dojmila. Nastup su zaključili s Energijom koju je svaki posjetitelj Tvornice sinoć zasigurno osjetio.

photo: Djeca!, credit: Filip Bušić

Na samom kraju letjeli su grudnjaci, piva, ali i obožavatelji u prvim redovima. Nažalost nije bilo vremena za bis jer je tonac istog trenutka čim su dečki prestali svirati pustio glazbu. Šteta, jer sinoć smo svjedočili jedinstvenom i osvježavajuće jakom scenskom nastupu koji u fokus stavlja moćne bubnjarske dionice, a žestok zvuk nabrijanog mladenačkog bunta svakako bih htio što prije ponovno doživjeti.

photo: Djeca!, credit: Filip Bušić