Koncerti

Sanjivo slavlje Meritas u Tvornici kulture

Sanjivo slavlje Meritas u Tvornici kulture

Od 1996. do danas Meri i Anita su svoj radiofoničan zvuk prenosile brojnim generacijama na izrazito emotivan način, ali i s poštenom dozom suosjećanja i poistovjećivanja publike sa stihovima njihovih pjesama.

Obje blage i nježne osobnosti pri konverzaciji, pretvorile su se sinoć u i dalje prilično skromne, ali ipak dive večeri.

Meritasfoto: Meritas, credit: Ivan Peček

Dvosatni koncert su oko 21 i 30 započele akustičnom solo izvedbom skladbe "Na kraju sna" i tako otvorile večer koja je nosila uspomene iz tinejdžerskih dana i otkrivanja kvalitetnog hrvatskog pop zvuka. Po izlasku ostatka benda, nastavile su publici prezentirati svoj poznati repertoar zbog čijeg veličanja smo se sinoć i okupili. Naime, koncert je bio ujedno i svečana proslava dvadeset godina postojanja grupe te promocija izlaska "Best Of" albuma.

Meritasfoto: Meritas, credit: Ivan Peček

Na našu sreću, Meritas okuplja vrsne glazbenike. Tako je zvuk svake pjesme bio vrhunski, od klavijaturi pod prstima profesionalca Zdeslava Klarića, do gostovanja njihova dugogodišnjeg producenta i prijatelja glazbenika Dejana Oreškovića. Imali smo priliku čuti i Jelenu Radan koja se pridružila Aniti u izvedbi francuske šansone s Jelenina albuma "Voyage" iz 2013.

Meritasfoto: Meritas, credit: Ivan Peček

Kao najefektnija izdvojila se skladba "Nije vrijeme" koju je Anita izvela uz pratnju klavijatura. Teži tekst i dubine klavijatura izvukle su mnogo više nego je dočarano studijskom verzijom, što je pjesmi dalo novo ruho, a Anitin glas je došao do izražaja u svom punom sjaju.

Meritasfoto: Meritas, credit: Ivan Peček

Što se izvedbi ostalih pjesama tiče, kvaliteta je cjelokupno odigrala ulogu. U "Igri" smo se jedva dočekali vratiti u djetinjstvo, a "Odjednom ti" kao da je teleportirala Massima na binu (iako bi bilo ljepše da je mogao biti s nama). Zdušno smo pjevali i "Slučajno", "Napokon" i "Budim se", kao i ostale pjesme predstavnice benda. Nagrađeni smo s dva bisa kada smo imali priliku čuti i "Dan je tvoj" koja je pobrala najveći pljesak.

Meritasfoto: Meritas, credit: Ivan Peček

Zaista, misli i emocije koje možeš vezati uz Meritas su isključivo pozitivnih konotacija. S njihovim zvukom i tekstovima točno znaš što dobivaš. Servira ti se jedna životna priča o odrastanju i svemu što ono nosi. Nema bijesa i razbijanja čaša, mahnite ljubomore i senzacionalizma. I kako god izgledala vaša klasična subota navečer, topla preporuka je uloviti sjedeći koncert koji je zdrava hrana za uši, poput ovog koji su nam priredile dvije predivne Meritasice.

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.