Nag-radne

Osvoji upad na koncert grupe Auguste u Tvornici - izvučeni pobjednici

Osvoji upad na koncert grupe Auguste u Tvornici - izvučeni pobjednici

Kantautorski pop duo Auguste odraditi će promociju svog albuma prvijenca u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 29. siječnja. U nagradnoj dvoje sretnika mogu osvojiti po jedan upad za koncert.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Auguste NI" uz vaše puno ime i prezime. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno! Nagradna traje do petka, 29.01. u 10 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!

Upad na koncert osvojili su Davor Đurinić i Jelena Radoš

Auguste su Gordana Marković i Ivana Lulić, a ovaj zagrebački kantautorski pop duo u svojim pjesmama vješto isprepliće jazz, indie folk i retro utjecaje s akustičnim popom. Sredinom listopada prošle godine objavile su debitantski album ''Sve što je nekada bilo važno'' pod etiketom Dallas Records. Odlične recenzije albuma dovele su Auguste među top izdanja domaće produkcije u 2015. godini po izboru glazbenih kritičara koji sustavno prate glazbenu scenu.

Jedinstvo glazbe i teksta melodično je nenametljivo, pa su upravo jednostavnost i iskrenost glavne odlike ovog debitantskog ostvarenja. Dosad sva četiri objavljena singla, ''Ona'', ''Magla'', ''Budiš more'' i ''Sjajim'', prepoznata su od strane glazbenih urednika hrvatskih radio postaja te su se našla na HR TOP 40 listi najslušanijih singlova čime su napravile sjajan uvod u uspješnu godinu. Kritika ih smješta na vrh novog kantautorskog vala, hvali njihove odlične vokale i nerazmetljiva višeglasja, te navodi da ozbiljan pop Augusti koji naginje ka jazzu donosi osvježenje na domaću scenu. "Tražiš neki razlog" je ujedno posljednji singl s albuma "Sve što je nekada bilo važno" jer Auguste imaju gotove pjesme za sljedeći album i uskoro ponovno ulaze u studio.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pjesme na debitantskom albumu, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Šušak (Vatra, Skaut) koji je autor aranžmana. U zvuku Augusta sudjeluju i glazbenici iz njihovog pratećeg benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima te Marko Radić na bas gitari koji će im se pridružiti na koncertnoj promociji albuma "Sve što je nekada bilo važno". 

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20kn, dok će na dan koncerta cijena biti 30kn.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni