Nag-radne

Osvoji upad na Nordijski festival - podijeljeno

Osvoji upad na Nordijski festival - podijeljeno

Trodnevni Nordijski festival počinje u četvrtak 15. rujna u Vintage Industrial Baru koncertom domaćih bendova Drvored i Chui te švedskih bendova Sleepwulf i We Could Build An Empire. Našim čitateljima dijelimo 2x1 upad na koncert, a kako do upada saznajte u nastavku.

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je  "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Nordijski festival"uz vaše puno ime i prezime, te podjelite ovaj članak javno na svom Facebook zidu. Nagradna traje do četvrtka, 15. rujna u 12 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući dvoje pobjednika koji će pokupiti po jedan upad.
Sretno!

Vanesa Petrač i Dino Knežević osvojili su po jedan upad na nagradnoj.

Festival se u suradnji s rock programom Good Vibrations otvara glazbom 15. rujna u Vintage Industrial Baru nastupom domaćoj publici dva dobro poznata benda: Drvored i Chui, te švedskim gostima koji stoje iza imena Sleepwulf i We Could Build An Empire!
Sleepwulf je bend iz Kristianstada koji inspiraciju za svoju glazbu crpi iz 70-ih slušajući Zeppeline i Sabbathe, a već je ove godine bio u Zagrebu i imao vrlo zapažen nastup na InMusicu. We Could Build an Empire je tročlani alternative/hard rock band iz Nyköpinga osnovan 2010. godine, a ovo će im biti prvi nastup u Hrvatskoj. Gostovanje ova dva benda nastavak je suradnje između udruge Studiefrämjandet i Good Vibrationsa koja je u gotovo tri godine rezultirala s preko 30 bendova koji su zasvirali u Švedskoj, odnosno Hrvatskoj. Za kvalitetnu selekciju glazbe pobrinut će se DJ Emir (Izvorišta/Radio Student). U skladu s večeri, prije koncerta i između bendova slušat će se nordijska glazba, a nakon koncerta slijedi plesna glazba iz svih dijelova svijeta (rumba, cumbia, afrobeat, taranta, balkanbeat).
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone), a na dan će ako ih ostane  koštati 40 kuna. 

Raspored događanja festivala:
Četvrtak, Vintage Industrial Bar
21:20 – 22:00 Chui22:10 – 22:45 W
Could Build An Empire
22:55 – 23:30 Sleepwulf
23:40 – 00:30 Drvored
00:30 DJ Emir
Petak, 18-20h: Kava Tava (Tkalčićeva), predavanje Ivane Simić Bodrožić
Subota, 11-13h, Etnografski muzej, Bajkopričaonica  (obavezna prijava)

U petak, 16.09. u Tkalčićevoj ulici, Kava Tava će ugostiti jednu od najpoznatijih mladih književnica, Ivanu Simić Bodrožić koja nam priprema predavanje o švedskim krimićima. Tom prilikom posjetitelji će na nagradnoj igri moći  osvojiti i tri knjige spomenutog žanra, kao i probati neka od jednostavnih švedskih jela –  palačinke sa šumskim voćem, sendviče s dimljenim lososom, rolice s cimetom itd. Početak je u 18h, a ulaz je besplatan. 

U subotu, 17.09. u Etnografskom muzeju se održava Bajkopričaonica. Na programu će biti čarobne priče sa skandinavskim čarobnim bićima. Sve posjetitelje čekaju i švedski slatkiši kao i likovna radionica Nikoline Stanišić iz Centra za kreativni razvoj „U oblacima“. Predbilježbe su obavezne i prijaviti se treba na edukacija@emz.hr. Cijena: obiteljska ulaznica 40 kuna , djeca individualno 15 kuna. Početak je u 11h.

Dašak Švedske na Nordijski festival dolazi zahvaljujući Udruzi hrvatsko-švedskog prijateljstva 'Aurora' koja je osnovana 2013. godine. Cilj Udruge je povezivanja Hrvatske i Švedske, poticanje prijateljskih i kulturnih veza hrvatskog i švedskog naroda; uzajamno upoznavanje povijesti i suvremenog života Hrvatske i Švedske; upoznavanje i približavanje švedske i hrvatske kulture, znanosti, povijesti i jezika.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni