Specijal

Ferragosto JAM specijal: Pet skrivenih festivalskih dragulja

Ferragosto JAM specijal: Pet skrivenih festivalskih dragulja

Najveća imena domaće glazbene scene potvrdila su nastup na ovogodišnjem izdanju Ferragosto JAM festivala koji će se održati od 1. do 5. kolovoza na dobro poznatoj lokaciji Orahovačkog jezera.

Uz provjerene headlinere, izdvojili smo pet skrivenih dragulja, bendova u usponu čiji nastup nikako ne smijete propustiti.

 

 

1. J.R. August
Kantautor iz Zaboka o čijem se umjetničkom izrazu nakon svakog nastupa priča kao pravom osvježenju visoke kvalitete. Jedinstven, karizmatičan, posebne energije zajedno sa zborom stvara posebno glazbeno okruženje i uvodi vas u mističan svijet vlastitog univerzuma.

 


2. Paul The Walrus
Pop/rock/gothic/reggae bend, stoji u službenom opisu novih dečkiju na sceni. Poletan, simpatičan svijet grupe Paul The Walrus prepun šećerne vate, bombona i šljokica u novom spotu za pjesmu "Not So Sweet" osvaja već na prvih nekoliko odsviranih taktova, dok se ostatak zabave krije na prvom EP izdanju "Dolphin and Whale Watching".

 

 

3. Tyger Lamb
Ljetna večer bit će bolja uz blago rašpast i ugodno topao vokal, na trenutke južnjačkog naglaska, podržan gitarskom tehnikom koja istovremeno koketira surfom i countryjem.  Rock riffovi s blueserskim trenucima glatko klize kroz čitav novi album, dok izuzetna ritmičnost i izvođačka preciznost dokazuje kako je Tyger Lamb izuzetno ozbiljan projekt.

 


4. Bojana Vunturišević
Članica benda Svi na pod! započela je solo karijeru. Prvi proizvod iste je album "Daljine" koji je izuzetno dobro prihvaćen od strane i publike i kritike, a nakon nekoliko zapamćenih nastupa u Zagrebu, nikako je ne smijete propustiti ni na Ferragostu.

 

 

5. Bruto Geto
Nebrojeno smo mnogo puta pisali o ovom bendu kao fantastičnoj senzaciji koju nikako ne biste trebali propustiti pogledati uživo. Uvijek crno bijeli, nikada u boji. Debitirali su u Vintage Industrial Baru, napravili kaos prije Kandžije i Golih žena, nastavili revolucionarno širiti propagandu na Brucošijadi FER-a da bi na samom početku ove godine u Pločniku na samostalnom tajnom koncertu napravili potpuni kaos.  O njima se već šire razne urbane legende.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni