Specijal

Kako je nastala...

Kako je nastala... "Bomba"... i druge (Edo Maajka)

Antivalentinovskoj se postavi ove godine pridružio Edo Maajka. Otkrio nam je kako je nastala za ovaj događaj itekako prigodna pjesma - "Bomba", ali i nekoliko drugih hitova - "Saletova osveta", "Sve prolazi" i "No Sikiriki"

Bomba je nastala u vlaku. Išli smo u Beograd kod Oneye i ekipe, slušali smo bitove Bassivitija i bilo je tu nevjerovatnih bitova. Beat na koji sam napisao i snimio Bombu nisam mog'o prestat' slušat' u vlaku na putu nazad za Zagreb, jednostavan je, zarazan i ne uzlazi iz ušiju. Im'o sam dva versa i refren već do Zagreba. Zadnji vers sam složio koji dan nakon toga.

 

 

No Sikiriki.... Napis'o sam je u periodu najveće tjeskobe i napadaja panike. Nisam mog'o podnosit' tol'ku pažnju koju sam dobio s prvim albumom i bilo je teško se nosit' s tol'ko anksioznosti. Dobio sam beat od Shota i mislim za jednu večer na Srednjacima sam završio sve. Kad sam pronašo mali zbor i čuo kako to oni pjevaju u studiju znao sam da će pjesma dobit' dodatni apgrejd i, iskreno, zazvučala je bolje nego sam se nad'o. Smeta me samo što sam se dosta dero tj. galamio dok sam je snimo, live mi je puno draža samo zbog toga. Ona verzija sa Spomen Ploče je puno bolja.

 

 

Saletova osveta je jedan od prvih tekstova koje sam im'o za Slušaj Mater, jednostavna priča o lokalnim likovima koji rade sranja po kvartu. Napis'o sam je cijelu za sat i pol' vremena. Htio sam je na albumu, ali nisam nalazio beat. Tad sam upoznao Dasha koji me zatrpo s nevjerovatnim beatovima punih balkanskih melosa na koje nitko nije snimo pjesme, a ja molio za nešto takvo. Dash je bio provajder tog sounda i kad sam čuo beat znao sam da je za Saletovu osvetu. Ovo je u biti priča o pronalasku beata :) Ta kemija izmedju nas dvojice je bila nevjerovatna; znači samo bi se pogledali i znali šta treba on, a šta trebam ja uradit' da bi od skice slozili odličnu pjesmu. Pozdrav Dasholino Produkato!!!

 

 

Sve prolazi. Beat za Sve prolazi sam im'o par godina i nisam uspijevao ništa napisat na njeg što bi bilo dostojno tog beata. Kooladova prva verzija je bila sa snareom, oldskul sound, taj klavir je zaraza, prvo sam ga htio imat' na No sikirikiju, pa na Stig'o ćumur, ali ništa nije izlazilo, u biti sve što sam napis'o na njeg bilo je prosječno, jebo prosječno! I jednu večer je samo izašlo iz mene, sva tri versa i refreni... Refreni nisu bili takvi, tako dobri. Posl'o sam versove Saletu u Split, i Buendija je složio tu refrenčinu kako treba i kako je čujete sada. Koolade je prepravio i modernizir'o beat, bilo mi je sve odlično i danas mi je jedna od omiljenih pjesama za izvodit' uživo.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni