Specijal

Pet stvari koje niste znali o albumu “Disintegration” The Curea

Pet stvari koje niste znali o albumu “Disintegration” The Curea

Legendarni album grupe The Cure slavi trideseti rođendan. Ususret njihovom velikom nastupu na INmusic festivalu, izdvojili smo pet zanimljivosti o ovom diskografskom izdanju.

1. Na naslovnici se po prvi puta pojavljuje Robert Smith

Smith se i ranije pojavio na naslovnici albuma Pornography, ali s maskom. Disintegration je prvi puta kada se pjevač pojavio s prepoznatljivim licem na naslovnici albuma.

 

2. Tridesete su u glavnom fokusu albuma

Stihovi se oslanjaju većinom na činjenicu kako je Robert Smith trebao napuniti 30 godina, 21. travnja 1989. Nakon što su s prethodnikom postigli veliki uspjeh, Smith je pokušao osjećaje uglazbiti te pretvoriti u cijeli koncept, tako se suočiti s dolaskom novog desetljeća života.

 

3. To je trebao biti posljednji album grupe The Cure

Nekoliko je puta 1989. Smith govorio kako će to biti posljednji njihov album te da on radi na solističkom izdanju. Četveromjesečna turneja koja ga je pratila također je trebala biti jedna od posljednjih njihovih duljih koncertnih aktivnosti.

 

 

4. A bio je posljednji album s jednim od osnivača grupe, Lolom Tolhurstom

Osnivač Lol Tolhurst je svirao bubnjeve u “Boys Don’t Cry”, ali 1982. se primio klavijatura. Alkoholizam je uzeo maha.

 

5. “Pictures of You” je bazirana na istinitom događaju

Pjesmu “Pictures of You” inspirirala je nesreća koja se dogodila za vrijeme snimanja u Hook End Manoru, Oxfordshire, na jesen 1988. U studiju je izbio požar, a bend je hitno evakuiran s mjesta događaja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni