1/7

Video-

3 / 3

VIDEO: Hrvatsko-makedonski world music sastav Afion o glazbenoj ljubavi na daljinu i novom albumu

Hrvatsko-makedonski world music sastav Afion nedavno je objavio dugoočekivani, treći studijski album "Treći bilbil". „Treći bilbil“, koji je već osvojio srca i uši slušatelja i kritike, rezultat je“ ljubavi na daljinu“ članova benda koji su razasuti u tri različite države. Kako je izgledao susret nakon duge pauze, o nastanku albuma, ljubavi prema tradicijskoj glazbi, stvaranju glazbe na daljinu, planovima za budućnost i brojnim drugim zanimljivostima, virtualno smo popričali s pjevačicom Afiona - Lidijom Dokuzović.

VIDEO: Mayales o otkrivanju neotkrivenog

Nakon pjesme "Dupli svijet", objavljene prije godinu dana, Mayales je predstavio drugi najavni singl "Još jedan krug", za nadolazeći album, čime otvaraju još jednu stranicu u otkrivanju novog spektra zvukova i atmosfera koje bend priprema posljednjih tri godine otkako je izašao nagrađivani album "Simbol za sunce". Bio je to povod našeg razgovora s ovom zanimljivom ekipom koja nam je otkrila, između ostalog, koncept nadolazećeg studijskog izdanja.

Bishke (Pero Defformero) otkrio kako zvuči "Muzika za ljude bez prijatelja"!

Bishke, pjevač grupe Pero Defformero odgovorio nam je na nekoliko pitanja ususret njihovom skorašnjem nastupu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, gdje će nastupiti u četvrtak, 16. siječnja. Saznali smo kako zvuči "Muzika za ljude bez prijatelja", hoće li uskoro autotune postati sastavni dio njihova stvaralaštva, što misli o ljubavi čovjeka i robota te kada će napokon novi album ugledati svjetlo dana.