Vije-sti

30zona uskoro u Boogaloou

30zona uskoro u Boogaloou

Iako se repom bave, kako kažu, od četvrtog razreda osnovne škole, samo tri godine trebalo je da 30zona od zagrebačkog Bronxa (Kozari Bok), dođu do najgledanije regionalne serije i filma 'Južni vetar'', vlastitog albuma i EP-ja, nekoliko velikih nastupa, 30 videospotova, milijunskih brojki na Youtubeu i Spotifyju a sada, prvog velikog samostalnog koncerta, koji će se održati u subotu, 22. siječnja, u zagrebačkom klubu Boogaloo.

30zona su Shin i Galaš, dva nerođena brata iz Kozari Boka, Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš. 

Svaka njihova pjesma nosi svoju priču i vrlo intenzivnu atmosferu, a takva je i nova, upravo objavljena pjesma „Stari Shin“, singl kojim 30zona najavljuju novi album, „300“.
Nakon studijskog albuma „30“ (2020.) i EP-ja „6“ (2021.), novi album „300“ nastavit će put prethodnika, za ljubitelje tvrđeg zvuka.

Shin i Galaš zajedno snimaju od 2018. godine, dok će im koncert u Boogaloou, nakon festivalskih nastupa na pozornicama Exita i Tvornice kulture, biti prvi veliki samostalni koncert u karijeri.

Širem broju slušatelja, 30zona postali su poznati nakon što je njihova pjesma „Pos'o“ odabrana za odjavnu špicu jedne od epizoda ekstremno popularne serije 'Južni vetar' a pjesma „Divlja igra“ za soundtrack nedavnog blockbustera, Južni Vetar 2: Ubrzanje.

Sve što se od četvrtog osnovne skupljalo u tih 30zona, doživjet će svoju kulminaciju 22. siječnja u klubu Boogaloo. Makar zbog svega navedenog, vrijedilo bi biti tamo.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni