Vije-sti

A Night Of Unholy Black Metal u Močvari uz Frozen Forest, Manheim te Black Cult

A Night Of Unholy Black Metal u Močvari uz Frozen Forest, Manheim te Black Cult

unnamed

U subotu, 01.studenog, u zagrebačkoj Močvari održati će se A Night Of Unholy Black Metal večer na kojoj će nastupiti bendovi Frozen Forest, Manheim te Black Cult.

Za Frozen Forest sve je počelo u jesen 2005. godine u Zagrebu. Nastalo je nesveto trojstvo Mihovila, Danijela i Matka koji pod utjecajem stare škole crnog metala, fascinirani smrću, vatrom i najgorim mrakom kreiraju vlastiti stil, te nastavljaju tamo gdje smatraju da je Mayhem nakon kultnog De Mysteriisa trebao nastaviti. Nakon nekoliko koncerata snimaju svoj prvi demo nazvan The Final Eclipse, te dvije godine kasnije EP  Demonic Horns Rise. Niz većih i manjih uspješnih koncerata odveo ih je napokon u studio snimiti prvi LP. Ritualni nastupi puni nepredvidivih sadržaja zainteresirali su publiku za Frozen Forest, a najgore tek dolazi. Manheim je četveročlani Black'n'roll metal bend iz Zabokam koji djeluje na sceni od 2007. godine. Njegovi članovi su Mamut (vokal, bas), Stonesurfer (gitara), Tumor ( gitara, klavijature) i Sandor (bubnjevi). 2008. godine izdali su svoj prvi demo, a zatim 2010. snimili EP Kreatura. Kaop objednici 0'rock festivala 2013. izdaju svoj album Nihil koji sadržava devet zanimljivih crnih rokerskih pjesama od kojih je jedna i cover benda Mayhem.

Black Cult je osnovan 2013. godine. Njegovi osnivači, poznati javnosti kao Morbid i Insanus stoje iza niza bendova u kojima su sudjelovali u prošlosti, a u nekima su aktivni i danas: Gorthaur's Wrath, Czaar, Unholy Inquisition, Ashes you leave, Castrum... . Nedugo nakon objavljivanja prvog albuma Neo-Satanism za čak tri strana labela, bend se odlučuje i za live aktivnosti. Tako su prizvana još trojica istaknutih imena sa scene kao stalni članovi benda. Saathaen (Heathen Mysticism, Ashes you leave), Azaghal (Czar, Unholy Inqusition) i Lesovik (Kult Perunov, Voloh, Gorthaur's Wrath, Nekrist). Bend je trenutno u fazi promoviranja albuma uživo. Kako to sve izgleda uživo možete vidjeti i na njihovom prvom službenom videu za pjesmu "Damned Souls Imperium". Video je snimljen za vrijeme festivala "Udar groma" u Karlovcu od strane legendarnog Igor 'Meistera' Malečića.

Nakon bendova očekuje vas black metal slušaona do ranih jutarnjih sati.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni